Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων.

Περί τις 13.000 στα σύνορα λέει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων Ελλάδας – Τουρκίας  έχουν συγκεντρωθεί περίπου 13.000 άτομα, ανάμεσα τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Την  αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε χθες  από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επισήμανε  ότι χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας και τόνισε ότι «δεν έχουν έρθει από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η  Τουρκία»  Στέλνοντας μήνυμα προς πασά κατεύθυνση επισήμανε ότι  δεν θα περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευχαριστημένος ο υπουργός για τη φύλαξη

«Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό, οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται.

 Είπε ότι «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας». Τόνισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments