Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Άσυλο στους κατατρεγμένους, ΒΕΤΟ σε όλα στην ΕΕ – Η ανακοίνωση του ΜεΡΑ 25

Γιάνης Βαρουφάκης: Άσυλο στους κατατρεγμένους, ΒΕΤΟ σε όλα στην ΕΕ – Η ανακοίνωση του ΜεΡΑ 25
Γιάνης Βαρουφάκης: Αιχμές για την κυβέρνηση από το ΜεΡΑ 25 που υποστηρίζει ότι δημιουργείται κλίμα ξενοφοβίας με τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο.

Γιάνης Βαρουφάκης: Το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «στόχος των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες» με τα δύο ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα στην Ελλάδα. Μιλάει για «υστερία», η οποία «δε δικαιολογείται» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Βαρουφάκης με ανάρτησή του, αναφέρει πως πρέπει να δοθεί «άσυλο στους κατατρεγμένους» και πως πρέπει να μπει «ΒΕΤΟ σε όλα στην ΕΕ, μέχρι να συμμορφωθούν οι Βρυξέλλες με τον Δυτ. Ανθρωπισμό».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΜεΡΑ 25

«Το ΜέΡΑ25 παρακολουθεί με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα να εμποδίσει, την πρόσφατη έξαρση του Διακομματικού Μνημονιακού Εθνικισμού. Ένας ιός και μια αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών ήταν αρκετά ώστε να κορυφωθεί η ξενοφοβία και να φτάσει στο ζενίθ η επιχείρηση των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες. Ο φόβος των «άλλων», είτε είναι Κινέζοι είτε κατατρεγμένοι φυγάδες, εργαλειοποιείται ώστε ο λαός μας να μην μπορεί πλέον να διακρίνει τα πραγματικά αίτια της συνεχιζόμενης ασφυξίας του – που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές λιτότητας της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού και το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» προς τους ισχυρούς (π.χ. Συμφωνία Μέρκελ – Ερντογάν, ΝΑΤΟ).

Ναι, η επιδημία είναι ανησυχητική. Ναι, η χρησιμοποίηση από τον Ερντογάν των απελπισμένων φυγάδων (τους οποίους πότε εγκλείει σε στρατόπεδα και πότε προωθεί προς τα σύνορα) αποτελεί παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως, ούτε ο COVID-019, ούτε αυτοί οι κατατρεγμένοι άνθρωποι στον Έβρο δεν δικαιολογούν την υστερία που επιτήδεια εργαλειοποιεί ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την δεκαετή ασφυξία που έχει φέρει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Το ΜέΡΑ25 δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό αυτό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και την καλλιέργεια της ξενοφοβίας που, με μαθηματική ακρίβεια, θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και θα στερήσει ό,τι ερείσματα έχουν απομείνει στην Ελλάδα στους κύκλους των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο. Το ΜεΡΑ25 δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το αφήγημα της Χρυσής Αυγής, της Ελληνικής Λύσης και λοιπών ρατσιστικών δυνάμεων μέσα από ανόητες τοποθετήσεις όπως, π.χ., περί «οργανωμένης, μαζικής, παράνομης απόπειρας παραβίασης των συνόρων» την οποία η «ηρωική» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «απέκρουσε».

Το ΜέΡΑ25 δεν θα επιτρέψει στον Διακομματικό Μνημονιακό Εθνικισμό να παρουσιάσει τους κατατρεγμένους στον Έβρο ως στρατό εισβολής. Ούτε και να εργαλειοποιήσει έναν ιό στο πλαίσιο του δόγματος «Ελλάς-Φρούριο». Όπως και η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2010 έτσι και ο ιός COVID-019 κουρελιάζουν κάθε έννοια συνόρων. Η ψευδαίσθηση που καλλιεργεί ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός ότι μπορούν να «θωρακίσουν» οποιαδήποτε επικράτεια, είτε είναι ο Έβρος είτε η Ευρωζώνη, αποτελεί όχι μόνο ψεύδος αλλά και κίνδυνο για την χώρα και τους πολίτες της.

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να καταδεικνύει τον μόνο δρόμο προς την προστασία και ευημερία των πολιτών: Τον ριζοσπαστικό διεθνισμό που κατανοεί ότι οι επιδημίες (οικονομικές, βιολογικές και μεταναστευτικές) είναι διακρατικά προβλήματα και, συνεπώς, ότι διακρατικές πρέπει να είναι και οι λύσεις. Λύσεις για τις οποίες προαπαιτούμενο είναι το τέλος στο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» πάνω στο οποίο χτίζει την δυστυχία των ανθρώπων μας (Ελλήνων και μεταναστών) ο Διακομματικός Μνημονιακός Εθνικισμός». Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/baroyfakis-asylo-stoys-katatregmenoys-beto-stin-ee

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments