Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στην Πάτρα το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα – Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στην Πάτρα το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα – Νοσηλεύεται στην ΜΕΘ
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας 66χρονος που είχε πάει εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο είναι το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο πανεπιστήμιο του Ρίου. Θα ακολουθήσει από τους ιθύνοντες έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού μετρά πλέον η Ελλάδα, με το τελευταίο να εντοπίζεται στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν 66χρονο άνδρα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου είχε πάει εκδρομή με πούλμαν στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά και πλέον γίνεται αγώνας δρόμου για να βρεθούν όσοι βρίσκονταν μαζί του και να εξεταστούν για το αν έχουν προσβληθεί από τον ιό ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γκρουπ που ήταν μαζί του στο Ισραήλ και την Αίγυπτο ήταν πάνω από 80 άτομα.

Έτσι, οι Αρχές κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εντοπίσουν τους συνταξιδιώτες του και να τους υποβάλλουν σε εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Πάτρα.

Η πρώτη διάγνωση δεν έδειξε κορωνοϊό.

Ο 66χρονος, σύμφωνα με το tempo24.gr, είναι ευρύτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Με βάση αυτή τη διάγνωση, ο ασθενής νοσηλεύτηκε αρχικά στην παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. Για προληπτικούς λόγους, πάντως, εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ κι από εκεί επιβεβαιώθηκε ότι είναι το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού, δόθηκε εντολή το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του να μπει σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη κρούσμα, το όγδοο κατά σειρά. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού. Ο άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments