Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα: Αναμένεται συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα: Αναμένεται συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα: Συναντήσεις με τον Αντριου ΜακΝτάουελ και τον Κλάους Ρέγκλινγκ περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης πρόγραμμα: Συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, θα υπογράψουν κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή τους (6 Μαρτίου 2020) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ‘Αντριου ΜακΝτάουελ.

Επισημαίνεται ότι η συνάντηση των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του πρωθυπουργού, στις 17:30 το απόγευμα, ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) αποτελεί τον πυρήνα του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη, το οποίο επιδιώκει να τονώσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του ταμείου είναι να συμβάλει στη χρήση δημόσιων κεφαλαίων, μεταξύ άλλων από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, για την κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων σε ευρύ φάσμα έργων εντός της ΕΕ. Τα έργα αυτά καλύπτουν τομείς όπως οι υποδομές, η έρευνα και η καινοτομία, η εκπαίδευση, η υγεία και η τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments