Ελλάδα

Ντοκουμέντο: Eλληνοτουρκική «ναυμαχία» και στη Χίο

Ντοκουμέντο: Eλληνοτουρκική «ναυμαχία» και στη Χίο
Κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η γείτονα χώρα, τόσο στη ξηρά, όσο και στη θάλασσα. Το pagenews.gr φέρνει στο φως δύο νέα βίντεο ντοκουμέντο, που τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Στα δύο βίντεο καταγράφεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής (αριστερά της εικόνας) να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, παράλληλα, αλλά σε κοντινή απόσταση από ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού (δεξιά της εικόνας). Το μεγαλύτερο σε μέγεθος πλοιάριο της Τουρκίας παρενοχλεί το ελληνικό και είναι ορατός ο κίνδυνος να το εμβολίσει. Το πλήρωμα του λιμενικού μας παραμένει ψύχραιμο και το σκάφος δεν παρεκκλίνει της πορείας του.

Σύμφωνα με ντόπιους, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:00 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου και κράτησε αρκετή ώρα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η τουρκική ακταιωρός βρισκόταν τουλάχιστον για 40 λεπτά στο σημείο.

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το επεισόδιο αυτό δεν είναι το μόνο, αφού τις τελευταίες τέσσερις ημέρες τα τουρκικά σκάφη κινούνται με επικίνδυνους ελιγμούς ακόμη και σε κοντινή απόσταση από τα ελληνικά. Μάλιστα, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι ορατός.

Τα δύο βίντεο ντοκουμέντο:

Σημειώνεται, πως την ίδια ώρα στην Λέσβο τουρκική ακταιωρός επιχειρούσε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος:

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφού προχώρησε σε μαζική ρίψη δακρυγόνων, αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς τις ελληνικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, συνέχισε να προκαλεί και στα νησιά. Συγκεκριμένα, η ακτοφυλακή της χώρας επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος ανοιχτά της Λέσβου.

Στα πλάνα φαίνονται ξεκάθαρα οι επικίνδυνοι ελιγμοί και η διαδρομή του τουρκικού σκάφους, το οποίο παρενοχλεί το ελληνικό, καταρρίπτοντας την τουρκική προπαγάνδα που υιοθέτησαν ακόμη και τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, πως δήθεν δηλαδή η τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να σώσει λέμβο με μετανάστες, που εμπόδιζε το ελληνικό σκάφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments