Ελλάδα

Σε αυτή την Ελληνική πόλη δεν κυκλοφορεί κανείς έξω λόγω κορονοϊού

Σε αυτή την Ελληνική πόλη δεν κυκλοφορεί κανείς έξω λόγω κορονοϊού
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η Αμαλιάδα είναι η "Γουχάν της Ελλάδας".

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο κορωνοϊός ήρθε και στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τους πολίτες να ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Αμαλιάδα η οποία πλέον μοιάζει με πόλη – φάντασμα. Ο κόσμος δεν βγαίνει απ’ τα σπίτια του, ακόμα και οι νέοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω και το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από ταινία τρόμου.

Το έρημο τοπίο που αντικρίζει κανείς περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο «Βηματοδότης»:

Πες την «νεκρή πόλη» ή «πόλη – φάντασμα». Όπως και να πει κανείς την Αμαλιάδα, ένα είναι το γεγονός: ότι ερήμωσε. Σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και ορισμένα καταστήματα έκλεισαν. Οι κεντρικότεροι εμπορικοί δρόμοι της πόλης (οδός Καλαβρύτων και οδός Ήλιδος) ερήμωσαν από κόσμο. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στους δρόμους, και όσοι κυκλοφορούσαν φόραγαν μάσκες.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αμαλιάδας παρέμειναν στα σπίτια τους. Όπως μου είπε ο βουλευτής Ηλίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, μετά την πιστοποίηση των 21 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ο φόβος της εξάπλωσης της αρρώστιας «απλώθηκε σε όλη την πόλη». Έως το μεσημέρι της Πέμπτης τα δικαστήρια ήταν ανοικτά, αφού για να κλείσουν χρειαζόταν απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Τζαβάρας, έκλεισαν το μεσημέρι και τα δικαστήρια, αφού αποχώρησαν όλοι οι δικηγόροι.

Σταμάτησαν οι εφημερίες στο νοσοκομείο – Σε καραντίνα οι γιατροί:

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος. Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα.

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Στο μεταξύ η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.  Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments