Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου μεταναστευτικό: Σύσκεψη για τη φύλαξη των συνόρων

Μέγαρο Μαξίμου μεταναστευτικό: Σύσκεψη για τη φύλαξη των συνόρων
Μέγαρο Μαξίμου μεταναστευτικό: Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποτίμηση της κατάστασης στον Έβρο και στα νησιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέγαρο Μαξίμου μεταναστευτικό: Στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η επιτυχής αποτρεπτική δράση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού, απέναντι στις προσπάθειες της οργανωμένης παράνομης εισόδου στη χώρα και συζητήθηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός της φύλαξης των συνόρων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρης Κλιάρης, ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Νέα επεισόδια στις Καστανιές με δακρυγόνα και καπνογόνα:

Σημειώνεται, πως το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέος γύρος επεισοδίων στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν δεκάδες μετανάστες  επιχείρησαν προκαλώντας νέα επεισόδια να περάσουν τον φράχτη. Η κατάσταση κλιμακώθηκε κατακόρυφα με τους Έλληνες αστυνομικούς να αποτρέπουν διαδοχικές απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας δέχτηκαν βροχή από δακρυγόνα και καπνογόνα από την τουρκική πλευρά, ενώ ακούγονταν συνεχώς προειδοποιητικά πυρά και εκρήξεις από χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Με εντολή του Στρατού και για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν από τις 18:30 από την περιοχή όλες οι δημοσιογραφικές αποστολές μέχρι νεωτέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments