Πολιτική

Διαμαντής Καρασούλας Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη από μέλος της μετά το σχόλιό του για τη Λέσβο

Διαμαντής Καρασούλας Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη από μέλος της μετά το σχόλιό του για τη Λέσβο
Διαμαντής Καρασούλας Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Διαμαντής Καρασούλας, με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργου Στεργίου.

Διαμαντής Καρασούλας Νέα Δημοκρατία: Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Διαμαντής Καρασούλας, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ Ηλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του κόμματος. Για το θέμα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση με μέτρο, σύνεση και αποφασιστικότητα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν με δηλώσεις ή πράξεις να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή για τη διαγραφή αποτέλεσε η ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία σχολίαζε τη φωτιά σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο.

Σε αυτή ο Διαμαντής Καρασούλας έκανε λόγο για «one happy night». Στη συνέχεια, όταν χρήστης του Facebook του απάντησε ότι χαίρεστε με την καταστροφή, τόσο άθλιοι γίνατε, o Διαμαντής Καρασούλας έγραψε: «Όχι και καταστροφή. Αυτό είναι πιο ειδυλλιακό κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη!».

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο, που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Στον συγκεκριμένο καταυλισμό βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται ευάλωτα, καθώς είναι κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η δομή One Happy Family

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και 35 λεπτά από το κέντρο της Μόριας, το social center του Ελβετικού Σταυρού, One Happy Family, έκτασης έξι στρεμμάτων, παραμένει από το 2017 στέκι προσφύγων και μεταναστών, προσφέροντας απασχόληση και δραστηριότητες στους εγκλωβισμένους της Λέσβου, αναφέρει το «Ν».

Καφενείο με ναργιλέ, χώρος κινηματογραφικών προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κηπουρική, αλλά και χίλιες μερίδες φαγητού από την κοινωνική κουζίνα εμπεριέχονταν στο πρόγραμμα «One happy family» του Ελβετικού Σταυρού, η συνολική επένδυση του οποίου κόστισε περισσότερες από 200.000 ευρώ. Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Ελβετικός Σταυρός αποφάσισε να έρθει στη Λέσβο, ειδικά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι στη Μόρια τον χειμώνα του 2016-2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments