Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος επικοινωνία με Ιταλό πρόεδρο: Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοκρατίας

Προκόπης Παυλόπουλος επικοινωνία με Ιταλό πρόεδρο: Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο πρόεδρος της δημοκρατίας
Προκόπης Παυλόπουλος επικοινωνία με Ιταλό πρόεδρο: O Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχές του στον Ιταλό Πρόεδρο, αυτή η δοκιμασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Προκόπης Παυλόπουλος επικοινωνία με Ιταλό πρόεδρο: Tην αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον ιταλικό λαό για τη μεγάλη δοκιμασία που εκείνος περνά εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊού εξέφρασε ο Έλληνας πρόεδρος της δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σ. Ματαρέλα. Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος του εξέφρασε τις ευχές του αυτή η δοκιμασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορωνοϊός σαρώνει την Ιταλία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει πως όλη η χώρα θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη”. Ακόμη τόνισε πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, θέτοντας ολόκληρη τη χώρα σε καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και απαγορεύοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ιταλία θα μείνουν κλειστά μέχρι τον Απρίλιο. Οι ιταλικές αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στο έθνος χωρίς σοβαρούς λόγους. Ο κ. Κόντε επίσης επίσης ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων, θα ακυρωθούν, ενώ όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις θα απαγορευτούν.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, πάντως, θα παραμείνουν σε λειτουργία, με τα νέα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Τρίτης, 10.03.2020, όσο ο κορωνοϊός σαρώνει την γειτονική χώρα. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα μέτρα θα προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, ενώ νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments