Ελλάδα

Έβρος νέα: Επεισόδια με δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά

Έβρος νέα: Επεισόδια με δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά
Έβρος νέα: Ακόμη ένα βράδυ επεισοδίων στη συνοριογραμμή του Έβρου.

Έβρος νέα: Νέος γύρος επεισοδίων είναι σε εξέλιξη από τις 18:00 στην ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στις Καστανιές Έβρου, καθώς μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη. Ήδη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, με σκοπό να αποκρουστούν οι τουρκικές προκλήσεις. Ειδικότερα, στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι αποδιώχνουν τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Την ίδια στιγμή, σε 741 περιπτώσεις αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στον Έβρο σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, από τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Το 24ωρο μεταξύ 6:00 το πρωί της Τετάρτης και 6:00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, δύο προερχόμενοι από το Τόνγκο και ένας από το Πακιστάν. Ενώ η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 741 περιπτώσεις. Για την περίοδο από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6:00 της Πέμπτης 12 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος: Έχουν συλληφθεί 351 άτομα. Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 45.094 περιπτώσεις.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Φαμπρίς Λεζερί στον Έβρο:

Στο φυλάκιο Καστανεών Έβρου έφτασαν το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ftontex, Φαμπρίς Λεζερί, ενώ ακολούθησε επιχειρησιακή συνάντηση στο Πολύκεντρο Ορεστιάδας. Στο μεταξύ, στο τελωνείο των Καστανεών επανήλθε η ηρεμία, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ομάδες ατόμων από την τουρκική πλευρά εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ ενώ άναψαν και φωτιές κατά μήκος του φράχτη. Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα στην περιοχή ασφυκτική για αρκετή ώρα. Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Frontex, που προσφάτως εντάχθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments