Πολιτισμός

Κορονοϊός: Κλείνει το πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Κορονοϊός: Κλείνει το πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Κορονοϊός: Χθες, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διατάχθηκε και το κλείσιμο οργανωμένων παραλιών και των χιονοδρομικών κέντρων.

Κορονοϊός: Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε πως από σήμερα κλείνει το Πάρκο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, νωρίς το πρωί της Κυριακής, αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες τόσο στο πάρκο όσο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορoνοϊού.

Η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο των μέτρων του Υπουργείου Υγείας, κλείνει σήμερα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ» Χθες, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διατάχθηκε και το κλείσιμο οργανωμένων παραλιών και των χιονοδρομικών κέντρων.

Περιορίζουμε τις κοινωνικές συναθροίσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα με αυτή την ασθένεια δεν είναι το 80 ή 85% που θα την περάσουν χωρίς καλά-καλά να την καταλάβουν αλλά «οι ευάλωτοι, όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή μπορεί να χρειαστούν πρόσβαση σε εντατική και σε κάποιου είδους αναπνευστική υποστήριξη».

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης και την ευθύνη των πολιτών τονίζει «κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό. Αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος -και το οποίο έχουμε κάνει- είναι να παίρνει σταδιακά ολοένα και περισσότερα μέτρα για να περιορίσει τις κοινωνικές συναθροίσεις» και συμπληρώνει «εάν κάνουμε όλοι αυτό το οποίο πρέπει, δεν θα γίνουμε Ιταλία».mitsotakis-2-6-1200x800

«Εμείς μεν μπορεί να αρρωστήσουμε και να μην πάθουμε τίποτα, αλλά αν κολλήσουμε κάποιον άνθρωπο ο οποίος είναι ηλικιωμένος ή αν επιτρέψουμε με την συμπεριφορά μας να διασπαρεί ο ιός με μεγαλύτερη ταχύτητα, οι επιπτώσεις σε κάποιον άλλον συνάνθρωπό μας, τον οποίο πιθανώς και να μην γνωρίζουμε, να είναι δραματικές» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments