Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία τζαμιά: Τέλος οι ομαδικές προσευχές

Κορωνοϊός Τουρκία τζαμιά: Τέλος οι ομαδικές προσευχές
Κορωνοϊός Τουρκία τζαμιά: Να απαγορεύσει τις ομαδικές προσευχές στα τζαμιά αποφάσισε η κυβέρνηση της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Κορωνοϊός Τουρκία τζαμιά: Την απαγόρευση των ομαδικών προσευχών στα τζαμιά όλης της χώρας αποφάσισε η τουρκική κυβέρνησης. Κλειστά όλα τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό.

Την αναστολή της λειτουργίας των τζαμιών αποφάσισε η Τουρκία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Η απόφαση, συγκεκριμένα, απαγορεύει τη μαζική προσέλευση των πιστών σ’ όλους τους θρησκευτικούς χώρους της Τουρκίας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. «Είναι απαραίτητο να ανασταλούν οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά» δήλωσε ο επικεφαλής των αρμόδιων θρησκευτικών αρχών, Αλί Ερμπάς. Παρά την απαγόρευση, πάντως, περίπου 90.000 θρησκευτικοί χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί για όσους θέλουν να ασκήσουν μεμονωμένα το θρησκευτικό τους δικαίωμα.

Κλειστά μπαρ και νυκτερινά κέντρα:

Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Κυριακής, η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε και στην αναστολή λειτουργίας των μπαρ και των νυκτερινών κέντρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία – μέχρι στιγμής – έχει ανακοινώσει την ύπαρξη 18 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-2019.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τις προηγούμενες ημέρες τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας. «Όλοι οι επιβάτες που επέστρεψαν το Σάββατο έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ξεχωριστά δωμάτια, σε φοιτητικές εστίες» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Εξήγησε δε, ότι όσοι εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα, θα διακομιστούν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Πάντως, ο αριθμός όσων έχουν επιστρέψει από τη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες 24 ώρες, ανέρχεται περίπου σε 21.000. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν έχουν τεθεί όλοι σε καραντίνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments