Πολιτική

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό
Μητσοτάκης - Τσίπρας: Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με θέμα τον κορωνοϊό. Σε αυτήν τόνισαν τη σημασία του μηνύματος "Μένουμε στο Σπίτι".

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για το μεγάλο πρόβλημα του κορωνοϊού. Σε αυτή, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.

Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας, είχε ανακοινώσει ακόμη 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 352. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου, Σωτήρη Τσίοδρα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 352. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν 21 νέα κρούσματα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175.000 και οι θάνατοι είναι 6.700.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με πρόσθετα κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό. Διαβεβαίωσε δε, ότι οι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ήδη αρχίσει, ενώ διευκρίνισε ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επαναλάβει τη σημασία απομόνωσης των κατοίκων, καθώς και τη σημασία του περιορισμού των επαφών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments