Διεθνή

Αυτή είναι η μεγάλη απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον κορωνοϊό

Αυτή είναι η μεγάλη απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον κορωνοϊό
Μπορεί η επέλαση του κορωνοϊού να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και οδύνη σε εκατομμύρια ανθρώπους, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και δημιουργήσουν έξτρα πονοκέφαλο στις αρχές.

Δεν φθάνει η πανδημία που “χτυπά” τον πλανήτη, υπάρχουν και οι απατεώνες που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και κινούνται ενάντια στη κατάσταση εις βάρος κατά πλειοψηφία της τρίτης ηλικίας. Με τις κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη να παίρνουν έκτακτα μέτρα, οι συνθήκες ζωής δείχνουν να αλλάζουν αισθητά μέρα με την ημέρα.

Πολλά κράτη έχουν τονίσει στους πολίτες τους να παραμένουν σπίτι προκειμένου να προφυλαχθούν από το φαινόμενο που όπως έχει αποδειχθεί “χτυπά” περισσότερο τους ηλικιωμένους, καθώς ο κορωνοϊός ρίχνει τα βέλη τους στους ευάλωτους οργανισμούς. Έτσι πολλοί ηλικιωμένοι παραμένουν επί μονίμου βάσεως στα σπίτια τους αποτέλεσμα να μην μπορούν να προβούν ούτε στα απολύτως απαραίτητα.

Την τελευταία εβδομάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που προθυμοποιούνται να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και να κάνουν τα ψώνια ανθρώπων που δεν πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους. Στην Αγγλία οι αστυνομικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιστατικά, στα οποία νεαροί κλέβουν τους ηλικιωμένους μην επιστρέφοντας ποτέ στο σπίτι τους με αυτά που έχουν υποσχεθεί.

Η τρίτη ηλικία εμπιστεύεται τους νεαρούς δίνοντας τους χρήματα και τη λίστα με τα αναγκαία προϊόντα που προμηθεύονται από τα σούπερ μάρκετ. Οι απατεώνες παίρνουν τα χρήματα και δεν επιστρέφουν ποτέ, με τις αρχές να τονίζουν πως οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να εμπιστεύονται αγνώστους, όσο πρόθυμοι και να παρουσιάζονται αυτοί. Ιδανικά τα ψώνια θα πρέπει να τα πραγματοποιούν συγγενείς ή άτομα εμπιστοσύνης, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας χρημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments