Πολιτισμός

Υπουργείο Πολιτισμού κορωνοϊός: Ήδη από τις 13 Μαρτίου εφαρμόζονται μέτρα προστασίας του προσωπικού

Υπουργείο Πολιτισμού κορωνοϊός: Ήδη από τις 13 Μαρτίου εφαρμόζονται μέτρα προστασίας του προσωπικού
Υπουργείο Πολιτισμού κορωνοϊός: Mέτρα προφύλαξης του προσωπικού και των υπηρεσιών έχει λάβει το υπουργείο με σχετική εγκύκλιο της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Υπουργείο Πολιτισμού κορωνοϊό: Εν μέσω του φονικού ιού στη χώρα μας και των συνεχόμενων μέτρων που λαμβάνει το κάθε υπουργείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος καθώς από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε η Υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη, εφαρμόστηκαν άμεσα τα εξής μέτρα προφύλαξης:

  • Από την Παρασκευή, 13 Μαρτίου  δόθηκαν οδηγίες από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών προς όλες τις Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, προκειμένου να προβούν άμεσα σε προμήθειες υλικών απολύμανσης και προστασίας (καθαριστικά χεριών, μάσκες, γάντια, χλωρίνες κλπ) και να προβαίνουν σε συχνές απολυμάνσεις των χώρων υγιεινής.
  • Οι αναγκαίες πιστώσεις είχαν ήδη διατεθεί απ  την αρχή του έτους και υποδείχθηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση οι κατάλληλοι ΑΛΕ προς επιβάρυνση των σχετικών δαπανών.
  • Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας δρομολογήθηκε από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών πρόγραμμα απολύμανσης των κτιρίων που στεγάζονται οι Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.
  • Την Κυριακή 15 Μαρτίου τ.έ. ξεκίνησε το πρόγραμμα απολύμανσης από τα κτίρια επί των οδών Μπουμπουλίνας, Ρεθύμνου, Θεμιστοκλέους, Καρύτση και 3ης Σεπτεμβρίου.
  • Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έγινε απολύμανση στο κτήριο επί της οδού́ Πειραιώς 81.
  • Για τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί η απολύμανση των υπολοίπων κτηρίων.

Επισημαίνεται ότι η διαθεσιμότητα των εταιρειών απολύμανσης είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Παράλληλα, η ΓΔΟΥ διέθεσε υλικά απολύμανσης και προστασίας σε βαθμό που καθορίστηκε από την διαθεσιμότητά τους στην αγορά, ενώ η προμήθεια συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments