Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί Έλληνες του εξωτερικού για οδηγίες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί Έλληνες του εξωτερικού για οδηγίες
Υπάλληλος της ΓΓΠΠ καλεί Έλληνες του εξωτερικού μέσω του αριθμού 112 και τους ενημερώνει σχετικά με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν εφόσον ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης στον “πόλεμο” με τον κορωνοϊό φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα συγκρίνοντας τα κρούσματα και τις απώλειες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Είναι αλήθεια ότι τα αυστηρά μέτρα έχουν την καθολική αποδοχή όλων μας, ενώ ιδιαίτερα ευχάριστο είναι και η εικόνα που δείχνει η Ελλάδα προς τα έξω για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την όλη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του αριθμού έκτατης ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να ενημερώνονται και Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να ενημερωθούν εφόσον έχουν σκοπό να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.  Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ώρες ένας Έλληνας που βρίσκεται στο Λονδίνο για την κλήση που δέχθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το 112.

“ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ πραγματικά. Μόλις έλαβα κλήση 112 στο κινητό μου απ την ΓΓΠΠ. Συνομιλία:- Γνωρίζουμε πως πετάτε άυριο για Ελλάδα. Προκειμένου να προστατευσουμε την Ελλαδα απο τον Covid19 θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω. Τον διακόπτω & λεω. “Ευχαριστώ αλλά ακύρωσα την πτήση μου”. – Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση & την ακύρωση του ταξιδιού σας. Μας βοηθάτε ιδιαίτερα. Ελπίζουμε να είστε ασφαλής στο Λονδίνο. Αυτό. Είναι εικόνα σοβαρού κράτους. Αυτό. Είναι εικόνα έτοιμου κράτους. Αυτό. Είναι κανονικότητα και το αυτονόητο! Επιτέλους!” Το παραπάνω μήνυμα, αποδεικνύει την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα του κορωνοϊού.

Έτσι, μέσω κλήσης 112 στο κινητό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ένας υπάλληλος ενημερώνει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό και την υποχρέωσή τους να αυτοπεριοριστούν για 14 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments