Ελλάδα

Απαγόρευση μετακίνησης: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση μετακίνησης: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Απαγόρευση μετακίνησης: Ένα μεγάλο σχέδιο έχει η Ελληνική Αστυνομία για τις επόμενες 15 ημέρες.

Απαγόρευση μετακίνησης: Το απόγευμα της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας με σκοπό να σταματήσει τις άσκοπες μετακινήσεις. Για να γίνει αυτό και να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος θα χρειαστεί η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την ακρίβεια υπάρχει ήδη ένα μεγάλο σχέδιο για τις επόμενες 15 ημέρες.

Το πρώτο μέτρο του πλάνου είναι το «σφράγισμα» των δύο οδικών αξόνων Αθηνών – Θεσσαλονίκης και Αθηνών – Πατρών όπου θα εφαρμοστεί κάτι ανάλογο με αυτό που ισχύει στα λιμάνια. Οι μόνιμοι κάτοικοι της επαρχίας θα μπορούν να μετακινηθούν έχοντας μαζί τους την φορολογική δήλωση από το TAXIS. Αντίθετα οι κάτοικοι Αθηνών στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών θα μπλοκάρονται μετά από έλεγχο και θα επιστρέφουν αφού πρώτα τους επιβληθεί πρόστιμο που θα κυμαίνεται στα επίπεδα του αντίστοιχοι προστίμου της Γαλλίας, δηλαδή λίγο πάνω από τα 135 ευρώ.

Στους δρόμους η αστυνομία

Την ίδια ώρα θα αυξηθούν οι περιπολίες των αστυνομικών στην Αθήνα. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. θα βγουν από τα γραφεία τους και θα ριχτούν στους δρόμους με επίκεντρο όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραϊκή μέχρι το Σούνιο ενώ στις κόκκινες ζώνες συμπεριλαμβάνονται πάρκα, άλση περιφερειακοί αλλά και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Σε περίπτωση που οι αρχές εντοπίσουν κάποιον πολίτη να κυκλοφορεί χωρίς σχετική άδεια θα του ζητούν να επιστρέψει στο σπίτι του αφού πρώτα του επιβληθεί πρόστιμο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία, δεν θα μπορεί να διαγραφεί ενώ ανάλογα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments