Ελλάδα

Κορονοϊός Κοζάνη: Πέθανε η μητέρα του 53χρονου που είχε χάσει τη ζωή του από τον ιό

Κορονοϊός Κοζάνη: Πέθανε η μητέρα του 53χρονου που είχε χάσει τη ζωή του από τον ιό
Κορονοϊός Κοζάνη: Είναι πολύ πιθανό να γίνει και εξέταση για να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Κορονοϊός Κοζάνη: Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 81 ετών το βράδυ του Σαββάτου η μητέρα του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα, ο οποίος πέθανε πριν από μία εβδομάδα από τον κορονοϊό. Μια βδομάδα ακριβώς μετά το θάνατο του γιου της στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν χτυπημένος από τον κορονοϊό, η Αλεξάνδρα Γκιάτα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηριζόταν με αναπνευστήρα δεν άντεξε. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Μαμάτσειο νοσοκομείο. Είναι πολύ πιθανό να γίνει και εξέταση για να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ασθενών έχει φτάσει τους 530. Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 13. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο μέχρι τώρα 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί και 100 ασθενείς νοσηλεύονται. Από αυτούς 18 διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, 54% άνδρες, 47% μεγάλης ηλικίας. Στα θετικά της ημέρας, όπως ο κύριος Τσιόδρας τόνισε, ότι 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέχεια ανέφερε: «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Τα κρούσματα αντικατοπτρίζουν έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες. Το ίδιο λέμε και για την γρίπη, μόνο που για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία. Κανείς δεν έχει ακόμη ανοσία, η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι γιαγιάδες και παππούδες μας, μανάδες και πατεράδες μας. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Πάντα στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Γι άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι αν χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο τότε η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει αυτή την απόφαση. «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε».«Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments