Αθλητισμός

Σούπερ Λιγκ κορωνοϊός: Τα σενάρια “κλείνουν” σε πρόωρο τέλος

Σούπερ Λιγκ κορωνοϊός: Τα σενάρια “κλείνουν” σε πρόωρο τέλος
Σούπερ Λιγκ κορωνοϊός: Αγωνιστική δράση σε βάθος καλοκαιριού ή πρόωρο τέλος βλέπουν οι διοργανωτές, μιας και η επιδημία του κορωνοϊού δε λέει να ολοκληρωθεί.

Σούπερ Λιγκ κορωνοϊός: Στις 13 Μαρτίου η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας, λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις της κυβέρνησης για το πάγωμα κάθε συλλογικής δραστηριότητας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού. Έντεκα μέρες μετά και με τη κατάσταση να δείχνει να αλλάζει προς το χειρότερο – απαγόρευση κυκλοφορίας, αύξηση νεκρών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων – το ελληνικό ποδόσφαιρο εύλογα βρίσκεται στον… αέρα με το μέλλον να παραμένει άγνωστο.

Ένα από τα σενάρια θέλει την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους σε δύο μήνες, με τις ομάδες δηλαδή να ρίχνονται εκ νέου στη μάχη έπειτα από ένα τεράστιο διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Η ματαίωση του Euro δίνει τον χρόνο για κάτι τέτοιο σε όλες τις ομοσπονδίες, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως η πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου μόνο εύκολη δε φαντάζει.

Έτσι στη Σούπερ Λιγκ δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί το πρότζεκτ της Πολωνίας και πολλών ακόμη ομοσπονδιών που κινούνται σε αυτή τη κατεύθυνση. Αυτή προβλέπει ένα πρόωρο τέλος της σεζόν, με τη τρέχουσα βαθμολογία να κρίνει νικητές και χαμένους μιας ολόκληρης σεζόν. Έτσι με αυτά τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής ενώ ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει δεύτερος στη βαθμολογία. Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2 εκεί ΠΑΣ Γιάννενα και Απόλλων Σμύρνης θα πάρουν τα εισιτήρια για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό το σενάριο μπορεί ακόμη να μην έχει πάρει σάρκα και οστά ωστόσο τις τελευταίες ημέρες συζητείται όλο και πιο έντονα στους κύκλους της διοργανώτριας. Ποιος θα ήθελε πρωτάθλημα μέσα στο καλοκαίρι και νέα σεζόν αμέσως μετά; Ουδείς!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments