Ελλάδα

Αυτό είναι το ιαπωνικό φάρμακο Avigan που είπε ο Τσιόδρας ότι παρήγγειλε η Ελλάδα [vid]

Αυτό είναι το ιαπωνικό φάρμακο Avigan που είπε ο Τσιόδρας ότι παρήγγειλε η Ελλάδα [vid]
Το φάρμακο Avigan από την Ιαπωνία δίνει ελπίδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Η καραντίνα μπορεί να βοηθήσει και να μας κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο για να βρεθεί η θεραπεία. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ελπίδα και έρχεται από την Ιαπωνία. Εκεί υπάρχει το φάρμακο Avigan το οποίο φέρεται να είναι αποτελεσματικό.

Στην πρόσφατη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κάνει παραγγελία ενός φαρμάκου που μπορεί να μας δώσει ελπίδα.  «Έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό είναι το φάρμακο

Σύμφωνα με το Flash.gr ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας αναφερόταν στο Avigan. Αυτό έχει αναπτυχθεί από την Ιαπωνική εταιρία ομίλου Fujifilm και φέρεται να λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κινεζική κυβέρνηση. Αυτό που κάνει το φάρμακο δραστικό είναι η φαβιπιραβίρη, η οποία δρα ως αναστολέας της πολυμεράσης πολλών RNA ιών.

Οι εκτιμήσεις των γιατρών αναφέρουν ότι εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι μειώνει και τη μεταδοτικότητα της νόσου. Το φάρμακο χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό από τον Φεβρουάριο.

«Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό», σημείωσε ο Zhang Xinmin, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου. Σε κλινική δοκιμή στο Σεντσέν με 80 συμμετέχοντες, οι ασθενείς που πήραν το Avigan (Favipiravir – Φαβιπιραβίρη) σημείωσαν μεγαλύτερη βελτίωση.

Πως δρα η φαβιπιραβίρη

Η φαβιπιραβίρη (favipiravir) μεταβολίζεται εντός των κυττάρων σε μορφή τριφωσφορικού ριβοσυλίου (favipiravir RTP) και η μορφή αυτή της φαβιπιραβίρης αναστέλλει επιλεκτικά την RNA πολυμεράση που εμπλέκεται στην αντιγραφή του ιού της γρίπης.

Άνοδος για τις μετοχές της εταιρίας

Οι μετοχές της εταιρείας Fujifilm Toyama Chemical, που ανέπτυξε το φάρμακο – γνωστό και ως Avigan –σημείωσαν άνοδο της τάξης του 14,7%. Η ίδια αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κινέζου αξιωματούχου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian το ίδιο φάρμακο χρησιμοποιούν γιατροί και στην Ιαπωνία σε κλινικές μελέτες σε ασθενείς του κορωνοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Αλλά πηγή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας είπε σε τοπική εφημερίδα ότι το φάρμακο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό σε άτομα με πιο σοβαρά συμπτώματα.

Το ίδιο φάρμακο είχε στείλει παρτίδες του φαρμάκου στη Γουϊνά για την καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει παραγγελία μιας ουσίας και όχι ένα έτοιμο φάρμακο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments