Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε περιοχή της Ξάνθης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε περιοχή της Ξάνθης
Κορωνοϊός Ελλάδα Ξάνθη: Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός Ελλάδα Ξάνθη: Σε καραντίνα τέθηκε από τις 18:00 το απόγευμα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά. Πρόκειται για περιοχή στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη. Ο κ. Χαρδαλιάς, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η καραντίνα θα είναι σε ισχύ για δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, στους 22 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Ανακοινώθηκαν σήμερα 78 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 821. Συνολικά 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι είναι τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Κρήτη είναι γεγονός. Κατέληξε ο Γερμανός καθηγητής, ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). O άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου και έδινε μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Το πρωί άφησε επίσης την τελευταία του πνοή ένας ηλικιωμένος στην Ξάνθη, θύμα του ιού στη χώρα μας. Πρόκειται για άντρα προχωρημένης ηλικίας από την περιοχή του Δήμου Μύκης. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. “Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments