Διεθνή

Κορονοϊός Μπιλ Γκέιτς: Μιλά ζωντανά για την πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο

Κορονοϊός Μπιλ Γκέιτς: Μιλά ζωντανά για την πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο
Κορονοϊός Μπιλ Γκέιτς: Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το COVID-19 κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος “TED Connects”.

Κορονοϊός Μπιλ Γκέιτς: Ο εφευρέτης και επιχειρηματίας μίλά σε ζωντανή μετάδοση για την επιδημία του κορονοιού που έχει πλήξει τον πλανήτη. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την ευκαιρία να αποφύγουν το «Μένουμε Σπίτι» επειδή δεν έδρασαν αρκετά γρήγορα στην πανδημία.  Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βελτιώσουν τις υποδομές τους. Τον Ιανουάριο, έπρεπε όλοι να έχουν ειδοποιηθεί”, πρόσθεσε ο Γκέιιτς. Ο ιός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

 Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ολόκληρη τη χώρα καλούν τους κατοίκους τις τελευταίες ημέρες να παραμείνουν στο σπίτι για να επιβραδύνουν τη διάδοση του κορονοϊού που έχει μολύνει τουλάχιστον 46.500 ανθρώπους  στις ΗΠΑ. Πολλές τοποθεσίες, όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, έχουν επιβάλλει «λουκέτο» σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, τα αιτήματα επιδόματος ανεργίας είναι αυξανόμενα και τα χρηματιστήρια καταρρέουν.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  δήλωσε την Τρίτη ότι επιθυμεί οι επιχειρήσεις να ανοίξουν μέχρι το Πάσχα , στις 12 Απριλίου, για να μαλακώσουν τον οικονομικό αντίκτυπο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας έχουν επικρίνει ευρέως  αυτές τις προθέσεις, προειδοποιώντας ότι η επανένταξη των ανθρώπων στη δουλειά θα κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους.

Η Γκέιτς αναγνώρισε την Τρίτη ότι η απομόνωση θα είναι «καταστροφική» για την οικονομία , αλλά «δεν υπάρχει πραγματικά άλλη λύση». Πρότεινε ένα κλείσιμο έξι έως 10 εβδομάδων.

″Είναι πολύ δύσκολο να πούμε στους ανθρώπους,” συνεχίζουμε να πηγαίνουμε σε εστιατόρια, να αγοράζουμε νέα σπίτια, να αγνοούμε τον αριθμό των θυμάτων, θέλουμε να συνεχίσετε να ξοδεύετε και να καταναλώνετε επειδή υπάρχει κάποιος πολιτικός που σκέφτεται ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι αυτό που μετράει ” ”είπε ο Γκέιτς ″Είναι δύσκολο να πεις στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας … ότι πρέπει να πάνε να ψωνίσουν γνωρίζοντας ότι η δραστηριότητά τους εξαπλώνει αυτή την ασθένεια.” Ο Γκέιτς πρόσθεσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αυξήσουν τα τεστ COVID-19 και να βελτιωθεί η έρευνα για ποιοι πρέπει να εξεταστούν. Δηλαδή στην ουσία να αυξηθεί η «δεξαμενή καταγραφής».

″Όσον αφορά τις δοκιμές, πρέπει να ανοιχτούμε σε άτομα που έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Γκέιτς. ″Το θέμα των τεστ πρέπει να οργανωθεί, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Αυτό είναι εξαιρετικό, εξαιρετικά επείγον. ” Ο Γκέιτς έχει επικεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο του έργου του στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκέιτς άνοιξε μία δημόσια συζήτηση με τίτλο Ask Me Anything  στο φόρουμ συζήτησης Reddit για να μιλήσει για την πανδημία COVID-19 με τους χρήστες. Επιπλέον, ο Gates είχε προειδοποίησει το 2015 TED Talk ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί περισσότερο για μια πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments