Διεθνή

Κορωνοϊός: Δεν σταματούν να αυξάνονται παγκοσμίως οι νεκροί

Κορωνοϊός: Δεν σταματούν να αυξάνονται παγκοσμίως οι νεκροί
Κορωνοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται οι λίστες των κρουσμάτων και των νεκρών από κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη - Ιταλία και Γαλλία έχουν βυθιστεί στο πένθος - Στα 743 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα στους 20 οι νεκροί.

Κορωνοϊός: Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών από τον κορωνοϊό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως ανέρχονται σε 409.014, οι νεκροί σε 18.246 και οι πολίτες που έχουν ιαθεί σε 107.806. 

Η Ελλάδα μετρά 743 κρούσματα και 20 νεκρούς:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 48 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 743. Επιπλέον, από το σύνολο 45 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται, 20 είναι οι νεκροί. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους, ενώ κρίσιμη θα είναι αυτή η βδομάδα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 8.000 – 10.000:

Αυτό αποτυπώνεται στα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι ειδικοί, όπως ανέφερε χθες και ο κ. Τσιόδρας. Την περασμένη εβδομάδα αυτός ο αριθμός ήταν 2.000-3.000 κρούσματα στην κοινότητα. Συνεπώς τα πραγματικά κρούσματα τριπλασιάστηκαν σε λίγες ημέρες, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που έχει ο ιός – και κυρίως τη δυναμική που θα είχε αν δεν αναχαιτιζόταν ο κορωνοϊός με τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας, από τις 10 Μαρτίου και μετά. «Εάν επιτραπεί στη λοίμωξη να εξαπλωθεί, τότε ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν βαριά θα αυξηθεί σε δραματικά επίπεδα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, εξηγώντας τη σημασία των περιοριστικών μέτρων και γιατί δεν πρέπει να χαλαρώσουν το επόμενο διάστημα. Παρότι είναι νωρίς για να κριθούν τα μέτρα, όπως είπε ο καθηγητής, έκανε μια εκτίμηση ότι «δείχνει να έχει μπει κάποιο φρένο στην εξάπλωση, δεν υπάρχει δραματική, επιθετική αύξηση της διασποράς».

Νίκος Χαρδαλίας: 21 κρούσματα στις πτήσεις από Ισπανία

«Προλάβαμε μία υγειονομική βόμβα» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας πως 21 από τους συνολικά 263 πολίτες που επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση λειτούργησε με μοντέλα ρίσκου για να καταλήξει στην απόφαση να βάλει σε καραντίνα αυτά τα άτομα. 

Θρηνούν Γαλλία και Ιταλία:

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία αγγίζει πλέον τους 6.820, καθώς 743 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη, από τις αρμόδιες Αρχές. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανέρχονται σε 69.176 και οι νεκροί έφτασαν τους 6.820. Παράλληλα, 8.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί ενώ 894 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στην Γαλλία, 1.100 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε νοσοκομεία της χώρας από την έναρξη της πανδημίας ενώ 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ανακοίνωσε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, Ζερόμ Σολομόν. Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, στη Γαλλία καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες 240 επιπλέον θάνατοι, μια αύξηση 28%, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ. Συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο Σολομόν. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα.

Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Andrew Cuomo, δήλωσε πως υπάρχουν περίπου 25.665 κρούσματα σε ολόκληρη την πολιτεία, ενώ χρειάζονται άμεσα τουλάχιστον 30.000 αναπνευστήρες. Οι αναπνευστήρες θα «κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου» για κάποιους ασθενείς, δήλωσε ο Cuomo. Ανέφερε ότι η Νέα Υόρκη «αναζητά σε όλη την υδρόγειο» για αναπνευστήες και έχει καταφύγει στην πειραματική διαδικασία όπου χωρίζει τους αεραγωγούς μεταξύ δύο ασθενών επειδή «δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση».

Αναβάλλονται για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες:

Σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο Σίνζο Άμπε έκανε την πρόταση να μετατεθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2021. Οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνία το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο NHK. Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων, με τελευταίες τις ΗΠΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, Αυστραλία, Καναδάς, Πολωνία, Νέα Ζηλανδία είχαν διατρανώσει την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments