Ελλάδα

Μεταναστευτικό Χίος: Μετανάστες παριστάνουν τους νεοαφιχθέντες για να μετακινηθούν στην ενδχώρα

Μεταναστευτικό Χίος: Μετανάστες παριστάνουν τους νεοαφιχθέντες για να μετακινηθούν στην ενδχώρα
Μεταναστευτικό Χίος: Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί δύο περισταστικά ομάδων μεταναστών που βρέχουν τα ρούχα τους και περιμένουν στη παραλία προκειμένου να αφήσουν το νησί και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας.

Μεταναστευτικό Χίος: Ένα νέο φαινόμενο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Στη Χίο πιο συγκεκριμένα, μετανάστες αφήνουν τα hot spot στα οποία διαμένουν και πηγαίνουν κατά ομάδες στην παραλία. Εκεί όπως αναφέρει το ethnos.gr ρίχνουν τα ρούχα τους στη θάλασσα προσποιούμενοι πως ήρθαν εκείνη τη στιγμή στο νησί με σκοπό την άμεση μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Όπως αναφέρεται αυτό έχει καταγραφεί ήδη δύο φορές με ομάδες μεταναστών να προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές και να προσποιηθούν πως εκείνη τη στιγμή έφθασαν με βάρκες στο νησί. Αυτό όπως τονίζεται γίνεται καθώς έτσι θεωρούν πως μπορούν να μετακινηθούν πιο γρήγορα στην ενδοχώρα έχοντας πάντα στο μυαλό τους πιθανή εξόρμηση στη βόρεια Ευρώπη. Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται πως ο συνωστισμός στα κέντρα κράτησης στα νησιά μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερες επιπτώσεις αν διαπιστωθεί πως υπάρχει κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό.

Όσοι φτάνουν στις ακτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τις αρχές Μαρτίου δεν μεταφέρονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, καθώς αυτό έχει ανασταλεί προσωρινά, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της επιθετικής στρατηγικής της Τουρκίας. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της έξαρσης των κρουσμάτων στην γειτονική χώρα, οι νεοαφιχθέντες θερμομετρούνται και εξετάζονται, ενώ παραμένουν σε απομόνωση σε χώρους εκτός των ΚΥΤ για 14 μέρες. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα από τα δύο κλειστά κέντρα της χώρας, σε Σιντική Σερρών και Μαλακάσα, όπου κρατούνται και κινούνται οι διαδικασίες επιστροφής τους. Αυτό συνέβη τις τελευταίες μέρες με εκατοντάδες νεοαφιχθέντες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments