Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Έξι νεκροί και 67 νέα “εισαγόμενα” κρούσματα – Άλλο ένα 24ωρο χωρίς εγχώριο κρούσμα

Κορωνοϊός Κίνα: Έξι νεκροί και 67 νέα “εισαγόμενα” κρούσματα – Άλλο ένα 24ωρο χωρίς εγχώριο κρούσμα
Κορωνοϊός Κίνα: Η άρση των περιορισμών στην επαρχία Χουμπέι δεν έφερε νέα έξαρση κρουσμάτων.

Κορωνοϊός Κίνα: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Όλα αυτά ενώ ήρθη το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών στην επαρχία Χουμπέι που ήταν το επίκεντρο της κρίσης. Πάντως, τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν «εισαγόμενα» αυξήθηκαν, ενώ το Πεκίνο εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της αναζωπύρωσης της εξάπλωσης. 

Ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, από 47 την προηγουμένη, σε όλες τις περιπτώσεις άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα. Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε έτσι στα 81.285. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι χθες Τετάρτη, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να ανέρχεται πλέον σε 3.287. Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (18), στην περιφέρεια Έσω Μογγολία (12) και στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (11).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τις τελευταίες ημέρες θεαματικά χαμηλότερος συγκρινόμενος με τον Φεβρουάριο, όταν η εξάπλωση του κορονοϊού κορυφωνόταν, γεγονός που επιτρέπει στο Πεκίνο να προωθήσει την επανεκκίνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Τουλάχιστον 20.599 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο από την πανδημία του SARS-CoV-2, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Μέχρι τις 21.00 (ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί 447.030 κρούσματα σε 182 χώρες και εδάφη αφότου ξέσπασε η επιδημία, στα τέλη Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών, τουλάχιστον 104.300 ασθενείς θεωρούνται πλέον αποθεραπευμένοι. Σε σύγκριση με τον απολογισμό της προηγούμενης μέρας, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 2.341 και τα νέα κρούσματα κατά 43.010.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments