Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 299 νεκροί σε 24 ώρες – Συνολικά 1.995 άτομα εξέπνευσαν και τα κρούσματα έφτασαν τα 32.964

Γαλλία κορωνοϊός: 299 νεκροί σε 24 ώρες – Συνολικά 1.995 άτομα εξέπνευσαν και τα κρούσματα έφτασαν τα 32.964
Γαλλία κορωνοϊός: O αριθμός των θυμάτων είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, ωστόσο σύντομα οι αρχές της χώρας σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους στους οίκους ευγηρίας.

Γαλλία κορωνοϊός: Την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσιζε να παρατείνει για δύο ακόμη εβδομάδες τα μέτρα καραντίνας που θα λήξουν το νωρίτερο, στις 15 Απριλίου άλλοι 299 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις 24 ώρες από τον θανατηφόρο ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.995. Ειδικότερα, στον απολογισμό που ανακοινώνουν οι γαλλικές αρχές λαμβάνονται υπόψη μόνο οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, ωστόσο σύντομα σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα.

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που πλέον φτάνουν τα 32.964. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 3.787 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από τις 8.000 νοσοκομειακές κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρες είναι κατειλημμένες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments