Ελλάδα

Οι δυο αλλαγές της κυβέρνησης στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι συμβαίνει

Οι δυο αλλαγές της κυβέρνησης στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι συμβαίνει
Σε αλλαγές θα προχωρήσει η κυβέρνηση όσον αφορά το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Φαίνεται για την κυβέρνηση πως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν τηρείται από όλους τους πολίτες αφού υπάρχουν εικόνες με πολίτες να βρίσκονται συνεχώς σε δρόμους είτε για να αθληθούν, είτε για να βγάλουν το κατοικίδιό τους βόλτα είτε γιατί πηγαίνουν για να ψωνίσουν.

Το κυριότερο που έχει παρατηρηθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι ότι μεταξύ εκείνων που βγαίνουν έξω είναι και πάρα πολλοί ηλικιωμένοι οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους. Και παρά το πρόστιμο των 150 ευρώ που κόβεται από τους αστυνομικούς που ελέγχουν φαίνεται πως δεν λειτουργεί αποτρεπτικά από κάποιον ώστε να βγει δυο και τρεις φορές από το σπίτι του.

Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα που κυκλοφορούν και διανύουν και μεγάλες αποστάσεις χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος όπως έγινε το πρωί με ανθρώπους που ήρθαν από τα νότια ή βόρεια προάστια στο κέντρο της Αθήνας για να ψωνίσουν στη βαρβάκειο αγορά.

Παρόλο που το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τα πιο σκληρά από αυτά που έχει πάρει η κυβέρνηση ωστόσο πέντε ημέρες μετά φαίνεται να μην αποδίδει στο βαθμό που θα ήθελαν οι αρμόδιοι στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι εικόνες με δεκάδες πολίτες να περπατούν ανενόχλητοι στο δρόμο δίνουν την εντύπωση πως δεν υπάρχει καραντίνα και για το λόγο αυτό αξιωματούχοι της κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι οι πολίτες εκμεταλλεύονται κάποια “παραθυράκια” που υπάρχουν στο μέτρο.

Αποτέλεσμα είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να έρθουν δυο νέα μέτρα που ουσιαστικά θα είναι δυο παρεμβάσεις στο μέτρο της απαγόρευσης. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει η ιδέα και συζητιέται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει συγκεκριμένο ωράριο κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και το δεύτερο που συζητιέται είναι να μπει συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων μέσα στην ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του δυο ή τρεις φορές μόνο έτσι ώστε να μειωθεί η ελεύθερη μετακίνηση. Τα μέτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα ενώ ακόμη δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ώστε να μην φύγει κανείς στην επαρχία και υπάρξει ραγδαία διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments