Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: “Σαρώνει” Ευρώπη και Αμερική ο ιός

Κορωνοϊός τώρα: “Σαρώνει” Ευρώπη και Αμερική ο ιός
Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζουν να παλεύουν με τον κορωνοϊό Ευρώπη και Αμερική ενώ τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται. Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την Τουρκία, αυξάνονται αλλά σταθερά οι νοσούντες στην Ελλάδα. "Το κράτος κάνει αυτά που πρέπει" τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας.

Κορωνοϊός τώρα: Ακόμη ένα 24ωρο που ο πλανητής μετρά νεκρούς και κρούσματα από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως ανέρχονται σε 710.918, οι νεκροί σε 33.551 και όσοι έχουν ιαθεί σε 148.900. 

Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα σήμερα – 1.156 συνολικά – 38 νεκροί

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 95 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.156. Όπως είπε 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά, έχουν γίνει 15.151 έλεγχοι και το 5% της νόσου χρειάζεται θεραπεία.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σήμερα, μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 38. Τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Ο 40χρονος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα), καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Τσιόδρας LIVE: Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνει τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας.

Gepostet von pagenews.gr am Sonntag, 29. März 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: “Το κράτος είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει”

Την εκτίμηση ότι το κράτος, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, «είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει», εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη που είχε στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμίνθη, με τον δήμαρχο της περιοχής, τον αρμόδιο περιφερειάρχη και όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα της απομόνωσης του Εχίνου λόγω κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε δε, ότι η απάντηση «σε αυτόν τον εφιάλτη» είναι μία: «Το να μένουμε όλοι στο σπίτι». «Αυτό που θα πρέπει να συστήσουμε σε όλους είναι να μείνουν πιστοί στο δόγμα, τον τρόπο ζωής πλέον, για τις επόμενες εβδομάδες, και να μείνουν όλοι στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, να αφήσουμε οποιαδήποτε άλλη σκέψη δεύτερη και να μένουμε σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παρατείνεται το κλείσιμο των καταστημάτων:

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. O υφυπουργός τόνισε πως οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται. Ειδικότερα τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται καθημερινά προς την αποτελεσματικότητά τους. Που παρατείνονται τα μέτρα:

    • Καταστήματα σε όλη την επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου: Η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά. Τα υπόλοιπα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν.
    • Παρατείνονται τα μέτρα στους χώρους λατρείας. Ειδικότερα παρατείνεται η αναστολή Θείων Λειτουργιών στους χώρους λατρείας και με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η μόνη τροποποίησης στη δυνατότητα και διαδικτυακή μετάδοση λειτουργίας.
    • Η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά θα συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία οι μεγάλοι ασθενείς:

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Ισπανία καταγράφηκαν 838 θάνατοι από τον κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες καταρρίπτοντας ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ έπειτα από 832 θανάτους που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας στους 6.528 θανάτους.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 78.797 (από 72.248), σημειώνοντας αύξηση κατά 9,1% μέσα σε μία ημέρα στη δεύτερη στον κόσμο, μετά την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 χώρα. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε χθες, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες.

Μικρή πτώση καταγράφει η Ιταλία στους νεκρούς και στα κρούσματα κορωνοϊού. Μέσα σε 24 ώρες, στη γειτονική χώρα, έχασαν τη ζωή τους από τον ιό 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα, ενώ 646 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 97.689. Οι νεκροί έφτασαν τους 10.779, ενώ 13.030 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Στα χνάρια της Ιταλίας η Τουρκία:

Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Τουρκία είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Ιταλίας, στο αντίστοιχο διάστημα. Την ώρα που οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τους 100 στη γειτονική Τουρκία και τα κρούσματα είναι πάνω από 7.500, ο γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημίας, Γιουσούφ Σαβράν, κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο YouTube, αξιολογεί την κατάσταση του ιού στη χώρα, τονίζοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας, το αντίστοιχο διάστημα (σ.σ. το διάστημα υπολογίζεται βάσει της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην κάθε χώρα και από εκεί και έπειτα πώς εξελίσσεται ο ιός). «Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιο πάνω από την Ιταλία. Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι» τονίζει.

Την ίδια ώρα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης θρηνεί το θάνατο 965 ανθρώπων σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο.

Συγχρόνως, μέσα σε μια μέρα, καταγράφηκαν 7.195 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται περισσότεροι από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Νέα Υόρκη είναι η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα, αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια από την Κίνα έφτασε σήμερα, Κυριακή, στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη από τις πολλές πτήσεις που πρόκειται να οργανώσει ο Λευκός Οίκος τον επόμενο μήνα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το εμπορικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι μεταφέροντας γάντια, στολές και μάσκες που πρόκειται να διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, τις τρεις πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο και δίνουν αγώνα για να φροντίσουν τους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments