Διεθνή

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Νεκροί δύο ομογενείς από την Κρήτη

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Νεκροί δύο ομογενείς από την Κρήτη
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Δύο κρητικοί ομογενείς συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Στο πένθος έχει βυθιστεί η ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δυο μέλη της ελληνικής κοινότητας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊο. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν πάει σε κρητικό γλέντι στις αρχές Μαρτίου στο Στέιτεν Αιλαντ. Ο ένας εξ αυτών, 59 ετών, ήταν στενός φίλος του προέδρου του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια».

Η σύζυγος του 59χρονου ομογενούς είναι θετική στον κορωνοϊό, αλλά φαίνεται να έχει ήπια συμπτώματα.

Στο γλέντι του Συλλόγου «Κρητική Φιλοξενία» συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής δέκα άτομα έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Ο δεύτερος ομογενής κρητικής καταγωγής, ο οποίος συμμετείχε στον χορό, ήταν 70 ετών. Πλέον, εξετάζεται εάν έχουν συμπτώματα και οι Κρητικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην ορχήστρα, και οι οποίοι επέστρεψαν στον νησί.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θρηνεί το θάνατο 965 ανθρώπων σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο. Συγχρόνως, μέσα σε μια μέρα, καταγράφηκαν 7.195 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 59.513. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται περισσότεροι από 8.500 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Νέα Υόρκη είναι η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα, αεροσκάφος που μετέφερε ιατρικά εφόδια από την Κίνα έφτασε σήμερα, Κυριακή, στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη από τις πολλές πτήσεις που πρόκειται να οργανώσει ο Λευκός Οίκος τον επόμενο μήνα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το εμπορικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι μεταφέροντας γάντια, στολές και μάσκες που πρόκειται να διανεμηθούν στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, τις τρεις πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο και δίνουν αγώνα για να φροντίσουν τους ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments