Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζεται η «μάχη» με τον φονικό ιό

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζεται η «μάχη» με τον φονικό ιό
Κορωνοϊός τώρα: Ευρώπη και Αμερική για άλλη μια μέρα μετρούν νεκρούς και κρούσματα από τον κορωνοϊό. Αυξάνονται τα θύματα και στην Ελλάδα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να γίνει πράξη από όλους τους πολίτες το «Μένουμε σπίτι».

Κορωνοϊός τώρα: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από 177 χώρες ανέρχονται σε 766.336, 36.873 είναι οι νεκροί ενώ 160.001 άτομα έχουν ιαθεί.

Στην Ελλάδα 56 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 56 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.212  Όπως είπε 72 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic. infographic30032020

Μέση ηλικία  των θανάτων είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Τι είπε ο λοιμωξιολόγος για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η μέση ηλικία  των θανάτων είναι τα 65 έτη ενώ  αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Είπε ακόμη πως εγκρίθηκε η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. «Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ:

ύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, όλες οι μονάδες λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό. Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Ανακοίνωσε μάλιστα πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Ιταλία: 4.050 νέα κρούσματα και 812 νεκροί

Δράμα δίχως τέλος για τη γείτονα χώρα καθώς οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού, αυξάνονται, εντούτοις, ανάσα αισιοδοξίας δίνει η πληροφορία πως τα κρούσματα παρουσίασαν πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, έχασαν τη ζωή τους 812 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.050 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, 1.590 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Την προηγούμενη ημέρα το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 97.689 και είχαν χάσει την ζωή τους 10.779 άνθρωποι ενώ 13.030 είχαν θεραπευθεί.

Βρετανία: 1.408 νεκροί – Παρατηρείται μείωση στους θανάτους

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε σε 1.408. Πρόκειται για μια αύξηση 180 θανάτων, μικρότερη σε σύγκριση με προηγούμενους απολογισμούς. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το διάστημα μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα της 29ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό είχε αυξηθεί κατά 209. Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 22.141 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 9 το πρωί σήμερα 30 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας εντείνοντας την ανησυχία στη χώρα.

Σοκ στις ΗΠΑ – Ραγδαία αύξηση νεκρών και νέων κρουσμάτων

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα πως τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 155.969, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε και έφτασε τους 2.854.

Στον προηγούμενο απολογισμό του, το Σαββατοκύριακο, το CDC έκανε λόγο για 122.653 κρούσματα και 2.112 θανάτους σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι προκαταρκτικοί και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την κάθε πολιτεία. Ο απολογισμός που ανακοίνωσε σήμερα το CDC αφορά περιπτώσεις που συλλέχθηκαν μέχρι τις 23:00 ώρα Ελλάδας, χθες βράδυ. Τα στοιχεία του CDC δεν είναι αναγκαστικά αντιπροσωπευτικά των κρουσμάτων και των θανάτων που καταγράφει η κάθε πολιτεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments