Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 82 νέα κρούσματα σήμερα – 1.314 συνολικά – 49 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 82 νέα κρούσματα σήμερα – 1.314 συνολικά – 49 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 49 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 82 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 1.314.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα μας. Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 82 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.314. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13).

Όπως είπε 85 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρας. Το 57% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Στους 49 (οι 37 είναι άνδρες) έφτασε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με  την πρόσφατη ενημέρωση του κ.Τσιόδρα

Ο 47ος νεκρός είναι ένας άνδρας 51 ετών από την Πτολεμαΐδα. Ο 51χρονος πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων του διακομίσθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης όπου και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 46ος νεκρός ήταν ένας άνδρας 78 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Σωτηρία». Επίσης νωρίτερα σήμερα κατέληξε και μία 82χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Παράλληλα για τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έκαναν λόγο τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου, κατέληξε στη ΜΕΘ ένας 79χρονος άνδρας, με καταγωγή από την Εορδαία.

Πρόκειται για τον έκτο συμπατριώτη μας από την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό. Ο άτυχος άνδρας ήταν ένα από τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται (1 στη ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (το νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας). Πλέον τα θύματα του φονικού ιού στη χώρα μας ανέρχονται σε 44, 33 άνδρες και 11 γυναίκες.

Μέχρι 14 Απριλίου απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη δημοτική ενότητα παρά μόνο για τροφοδοσία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», είπε.

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 8:00 ισχύουν για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει πλέον σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους. Συγκεκριμένα, σε καραντίνα από απόψε στις 20:00 λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου μπαίνει η δημοτική ενότητας Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments