Πολιτική

Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: «Τα σημερινά νούμερα είναι αποτέλεσμα της διασποράς πριν 12 – 18 μέρες»

Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: «Τα σημερινά νούμερα είναι αποτέλεσμα της διασποράς πριν 12 – 18 μέρες»
Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: Με ανάρτηση του στο Facebook ο διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους Έλληνες πολίτες τονίζοντας πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ηλίας Μόσιαλος κορωνοϊός: “Επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής που εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του κορωνοϊού, στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ή την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ.Μόσιαλου:

“Μια παρατήρηση για την ερμηνεία των δεδομένων της πανδημίας. Όπως σωστά επισήμανε ο Stephen Casper (@TheNeuroTimes)αυτό που βλέπουμε σήμερα αντανακλά τη διασπορά της νόσου πριν από 12-18 ημέρες, την έναρξη της λοίμωξης σε όσους πάσχουν πριν από 7-14 ημέρες και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ή την επιβεβαίωση της λοίμωξης με τεστ πριν από 1-7 ημέρες. Το παρόν είναι επομένως το παρελθόν και επιβάλλεται η συνεχής εγρήγορση για την αντιμετώπιση του κινδύνου”.

Θυμίζουμε πως πριν μερικά 24ωρα η κυβέρνηση όρισε τον Ηλία Μόσιαλο ως εκπρόσωπο της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό.

«Με χαρά δέχθηκα σήμερα την πρόταση του Πρωθυπουργού να εκπροσωπώ τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του Covid-19», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: « Νωρίτερα σήμερα δέχθηκα και την πρόταση του Διευθυντή του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη να συμμετάσχω σε δεκαμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments