Ελλάδα

Κολύμπι στη θάλασσα κορωνοϊός: Βουτιές τέλος με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Κολύμπι στη θάλασσα κορωνοϊός: Βουτιές τέλος με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
Κολύμπι στη θάλασσα κορωνοϊός: Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία κάνει σαφές πως απαγορεύεται η κολύμβηση στη θάλασσα μέχρι νεοτέρας λόγω της πανδημίας.

Κολύμπι στη θάλασσα κορωνοϊός: Ένα προς ένα έρχονται τα νέα έκτακτα μέτρα με τη κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού. Έτσι καθημερινά όλο και περισσότερες αποφάσεις έρχονται να στερήσουν στους Έλληνες πολίτες στιγμές της απλής καθημερινότητας. Τελευταίο παράδειγμα το κολύμπι, το οποίο με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματοε απαγορεύει υπό τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Κλειστές οι παραλίες μέχρι τον Μάιο

Οι Αρχές εκτιμούν ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία αντίστοιχα περιστατικά πολιτών που αναζητούν δροσιά στις παραλίες θα πολλαπλασιάζονται και το ζήτημα είναι τι θα γίνει όταν με το καλό αρθούν τα μέτρα. Όλα δείχνουν ότι και ολόκληρο τον Απρίλιο θα βρισκόμαστε στο σπίτι με απαγόρευση των αναίτιων μετακινήσεων και λογικά τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου. Το πόσες θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων.

Το πρώτο πρόστιμο σε κολυμβήτρια

Μόλις την Τετάρτη επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο σε χειμερινή κολυμβήτρια που εθεάθη από το Λιμενικό να απολαμβάνει τη θάλασσα σε παραλία των Αγίων Αποστόλων Χανίων.

Οι ένστολοι την εντόπισαν να κάνει μπάνιο περίπου 100 μέτρα από την ακτή, της ζήτησαν να βγει έξω και παρά το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για την σχετική απαγόρευση, της έκοψαν το πρόστιμο των 150 ευρώ με την αιτιολογία ότι κινούνταν αναίτια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments