Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα σήμερα – 1.673 συνολικά – 68 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 60 νέα κρούσματα σήμερα – 1.673 συνολικά – 68 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη 68 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 60, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Συνολικά έχουν προσβληθεί από τον ιό 1.673 πολίτες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέα κρούσματα και νεκρούς από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τις αρχές. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 60 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.673. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συνολικά τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 1.673, με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες. Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκαν ακόμη 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 68.

Παράλληλα, σημείωσε πως 343 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι, ενώ 592 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 92 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη και 20 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Πάνω από το 70% συνολικά έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Τέλος, 10 συμπολίτες μας βγήκαν από νοσοκομεία.

Βασίλης Κικίλιας: Κρίσιμος ο Απρίλιος για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα

Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» σημειώνοντας ότι όσο τηρούμε αυστηρά κοινωνικά και ατομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία τόσο περισσότερο θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις ενέργειες που προηγήθηκαν της πρόσφατης εισαγωγής πέντε τόνων χλωροκίνης στην Ελλάδα από την Ινδία λέγοντας ότι «τα ανακλαστικά μας ήταν άμεσα. Σε συνεργασία με εταιρείες που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να παράγουν χλωροκίνη και με τις συντονισμένες ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του υπουργείου Εξωτερικών έγινε δυνατή η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία».

Στη διάθεση της κυβέρνησης 8.000 κλίνες ιδιωτικών κλινικών:

Σημειώνεται, πως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) διαθέτει 8.000 κλίνες στο υπουργείο Υγείας για ασθενείς εκτός των πασχόντων από κορωνοϊό. Ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόρης Σαραφιανός, απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί επίσης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Σκοπός της διάθεσης των 8.000 κλινών είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων του Eθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), καθώς και η νοσηλεία μη πασχόντων από covid-19 ασθενών από την Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία, που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα λόγω της κατάρρευσης των συστημάτων υγείας τους. «Στη διάθεσή σας να συνδράμουμε με όποιο τρόπο θεωρείτε εσείς αναγκαίο, ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, ο κ. Σαραφιανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments