Ελλάδα

Αυτό είναι το post της Έλενας Ακρίτα για τον Τσιόδρα – Απαντήστε επιτέλους

Αυτό είναι το post της Έλενας Ακρίτα για τον Τσιόδρα – Απαντήστε επιτέλους
Η Έλενη Ακρίτα συνεχίζει τις αναρτήσεις της στο Facebook θέτοντας για ακόμη μία φορά τα ίδια ερωτήματα στον άνθρωπο - σύμβολο τον τελευταίο καιρό, Σωτήρη Τσιόδρα.

O Σωτήρης Τσιόδρας μπήκε απότομα στη ζωή μας – όχι για καλό λόγο – καταφέρνοντας να γίνει το πρόσωπο με την μεγαλύτερη δημοτικότητα αυτή τη χρονική περίοδο στην Ελλάδα. Ο λοιμωξιολόγος δίνει καθημερινό ραντεβού με τους Έλληνες πολίτες ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Έχει μετατραπεί ως ο απόλυτος άνθρωπος εμπιστοσύνης του κοινού, καθώς με τον χαρακτήρα του έχει καταφέρει να κερδίσει και τον πιο δύσπιστο.

Ωστόσο κατά διαστήματα υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν καρτερικά απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα που θέτουν στον κ. Τσιόδρα. Μία από τις Ελληνίδες που καθημερινά περιμένει να ακούσει τον πασίγνωστο λοιμωξιολόγο είναι και η τηλεκριτικός, Έλενα Ακρίτα. Σε μία της ανάρτηση στο Facebook η ίδια τονίζει πως ακόμη δεν έχει λάβει από τον κ. Τσίοδρα τις απαντήσεις που περιμένει.

Αναλυτικά η τελευταία της χρονικά ανάρτηση

Αναλυτικά τα όσα γράφει:

Κάθε μέρα θα το λέω. Συνάδελφοι, ρωτήστε τον επιτέλους.

Ο κ. Τσιόδρας είναι υποχρεωμένος πλέον να μάς ενημερώσει σήμερα για τις μάσκες. Όλο και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα κι από απόσταση 7 μέτρων, είτε από σταγονίδια είτε κι από την αναπνοή ακόμα.

Με βάση τα νεα δεδομένα στην έρευνα για τον #Covid19:

1. Πρέπει ή όχι να κάνουμε τα τεστ;

2. Πρέπει ή όχι να φοράμε μάσκες;

Πολλοί γιατροί λένε πως και οι νοσούντες ασυμπτωματικοί πρέπει να φορούν μάσκα.

Αν όμως δεν κάνουμε το τεστ πως θα ξέρουν αν είμαστε νοσούντες ασυμπτωματικοί ή όχι;

Κάθε μέρα θα το λέω. Συνάδελφοι, ρωτήστε τον επιτέλους. Ο κ. Τσιόδρας είναι υποχρεωμένος πλέον να μάς ενημερώσει σήμερα…

Gepostet von Elena Akrita am Freitag, 3. April 2020

Τελικά στη χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος απάντησε στο ερώτημα που έχει θέσει η τηλεκριτικός. Ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο θέμα της προστατευτικής μάσκας λέγοντας πως «κάποιες πολύ πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως κάποιοι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μπορεί να συμβάλουν άθελά τους στη διάδοση».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού και αναφερόμενος ειδικά στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει ως προς το ζήτημα αυτό σε παγκόσμια κλίμακα, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε πως έχει ήδη αποταθεί προσωπικά στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ώστε να τοποθετηθεί για τις προστατευτικές μάσκες.

«Χθες το CDC έδωσε νέα οδηγία, για χρήση ακόμα και υφασμάτινων μασκών/καλυμμάτων προσώπου. Κάποιες από τις αυτοσχέδιες μπορεί να προστατεύουν τους υγιείς ανθρώπους, αλλά η λάθος χρήση τους μπορεί να έχει συνέπειες. Προσοχή, αυτά τα καλύμματα δεν είναι σαν τις χειρουργικές μάσκες. Και μπορεί να προκύψει πρόβλημα: Σωματίδια του ιού από κάποιον γύρω μας παγιδεύονται στο ύφασμα και αυξάνονται οι πιθανότες να μολυνθούμε. Πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, είναι αναγκαίο», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments