Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία καραντίνα: Εξαιρούνται οι νεαροί εργαζόμενοι κάτω των 20 ετών

Κορωνοϊός Τουρκία καραντίνα: Εξαιρούνται οι νεαροί εργαζόμενοι κάτω των 20 ετών
Κορωνοϊός Τουρκία καραντίνα: Οι εργαζόμενοι κάτω των 20 ετών είναι αυτοί που εξαιρούνται από το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Τουρκία.

Κορωνοϊός Τουρκία καραντίνα: Σε καραντίνα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έχουν τεθεί οι νέοι της Τουρκίας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν ισχύει για όλους. Συγκεκριμένα, οι νεαροί εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι εποχικοί εργάτες αγροτικών εργασιών, εξαιρούνται των μέτρων καραντίνας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της γειτονικής χώρας, όπου οι κάτω των 20 ετών δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να βγαίνουν, ένα μέτρο που ελήφθη στη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Αν και ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν κήρυξε την καθολική απομόνωση του πληθυσμού, αντιθέτως διέταξε την Παρασκευή την καραντίνα στους κάτω των 20 ετών. Επίσης, επέβαλε τη χρήση της μάσκας. Οι εργαζόμενοι λοιπόν, του ιδιωτικού τομέα όπως και του δημόσιου, οι εποχικοί εργάτες αγροτικών εργασιών κάτω των 20 ετών εξαιρούνται της απαγόρευσης, επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών σε μια εγκύκλιο.

Οι πολίτες άνω των 65 ετών ή οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Η χώρα των 83 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει τουλάχιστον 501 νεκρούς και περίπου 24.000 κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αρχών  76 άνθρωποι πέθαναν  λόγω των επιπλοκών του ιού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 501.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 3.000 για να ανέλθουν σε 23.934, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά. Τις τελευταίες 24 ώρες διεξήχθησαν 19.664 διαγνωστικοί έλεγχοι αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τον ιό στη χώρα σε 161.380, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments