Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία νεκροί: 73 θύματα – πάνω από 3.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός Τουρκία νεκροί: 73 θύματα – πάνω από 3.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Κορωνοϊός Τουρκία νεκροί: Ακόμη 73 νεκρούς από κορωνοϊό πενθεί η Τουρκία ενώ πάνω από 3.000

Κορωνοϊός Τουρκία νεκροί: Συνεχίζει την ραγδαία εξάπλωσή του στην Τουρκία ο κορωνοϊός με τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται.  Πάνω από 3.000 περιπτώσεις σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα ενώ ακόμη 73 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Τα συνολικά κρούσματα του COVID-19 στη γειτονική Τουρκία ανέρχονται πλέον σε 27.069, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 574.

Την ίδια στιγμή, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν διενεργηθεί 20.065 διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Εν τω μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την απαγόρευση εισόδου και εξόδου σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας για 15 ημέρες.  Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα θα κλείσει τα σύνορα αυτών των πόλεων και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων, παρά μόνο για την παράδοση των βασικών τους προμηθειών.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος, στα έκτακτα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19, αποφάσισε και την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους κάτω των 20 ετών.  Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν ισχύει για όλους. Συγκεκριμένα, οι νεαροί εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι εποχικοί εργάτες αγροτικών εργασιών, εξαιρούνται των μέτρων καραντίνας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, όπου οι κάτω των 20 ετών δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να βγαίνουν.

Επίσης, ο Ερντογάν, επεσήμανε ως υποχρεωτική την χρήση μάσκας προστασίας από όλους τους πολίτες τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε μαγαζιά τροφίμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments