Ελλάδα

Κώστας Σαμαράς κορωνοϊός: «Άντε γεια» λέει στο ιό ο «Πεταλούδας»

Κώστας Σαμαράς κορωνοϊός: «Άντε γεια» λέει στο ιό ο «Πεταλούδας»
Κώστας Σαμαράς κορωνοϊός: Αποδρά από τον κορωνοϊό ο γνωστός Έλληνας «Πεταλούδας».

Κώστας Σαμαράς κορωνοϊός: Ο γνωστός πρώην ληστής, με το προσωνύμιο “Πεταλούδας”, λόγω των πολλών και επιτυχημένων αποδράσεων του από τις φυλακές, λέει «άντε γεια» στον κορωνοϊό μέσα από δικό του λογαριασμό στα social. Συγκεκριμένα, σε σχόλιο ότι εκεί που πάει να κρυφτεί έχει ποντίκια, απαντά: “Δεν τα φοβάμαι, μάλιστα σε ένα κελί είχα συγκάτοικο και ένα ποντικάκι που το τάιζα”.

Ο Κώστας Σαμαράς υπήρξε για πολλά χρόνια ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της χώρας. Κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων που κρατήθηκε στις φυλακές, τις δεκαετίες του ‘80 και του ’90, έκανε δέκα απόπειρες απόδρασης εκ των οποίων οι μισές ήταν πετυχημένες.  Στον συγκεκριμένο χρεώνονται κάποιες από τις θεαματικότερες αποδράσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας.

Κατάφερε να δραπετεύσει από την τουαλέτα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας και από το Τμήμα στις Σέρρες, σκάβοντας έναν τοίχο μέσα σ’ ένα βράδυ με μία αυτοσχέδια σιδερένια λάμα. Κατάφερε να διαφύγει ακόμη και από μία κλούβα μεταγωγών η οποία, μετά από δίκη στον Πειραιά, τον μετέφερε στις Φυλακές Κέρκυρας. Ο Σαμαράς, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν, άρχισε να κόβει το ξύλινο πάτωμα της κλούβας και, όταν έκαναν στάση στην Αμφιλοχία, φόρεσε γυαλιά ηλίου και καπέλο βγήκε από την τρύπα που είχε κάνει στο πάτωμα, σύρθηκε στην άσφαλτο, σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει με αποτέλεσμα να μην τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών.

Σε συνέντευξή του στο παρελθόν είχε πει: «Στην παρανομία δεν μπορείς να πας από το Α στο Ω. Πρέπει να περάσεις από κάποια σκαλοπάτια. Το να κλέψω αυτοκίνητο από κάποιον που είναι άνθρωπος του μόχθου δεν ήθελα να το κάνω. Αλλά αναγκάστηκα να το κάνω. Και βέβαια, πάνω απ’ όλα να μη γίνει ζημιά σε κάποιον. Να μη χαθεί ζωή. Γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να επανορθωθεί». Το Μάρτιο του 2018 ο “Πεταλούδας” αποφυλακίστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments