Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: «Υπάρχει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων – Τα μέτρα αποδίδουν»

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: «Υπάρχει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων – Τα μέτρα αποδίδουν»
Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Ο λοιμωξιολόγος μετά την ανακοίνωση των σημερινών θυμάτων αλλά και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τόνισε πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν πλέον σημαντικό αντίκτυπο στα ημερήσια αποτελέσματα.

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Συγκρατημένα αισιόδοξος παρουσιάστηκε για ακόμη μία μέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση των ημερήσιων θυμάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας.

Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως τα μέτρα της κυβέρνησης πλέον αποδίδουν και με αριθμούς, καθώς σήμερα τα νέα κρούσματα θετικά στον ιό ήταν 20 συγκριτικά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με άλλες ημέρες. Όπως είπε: “Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα “φρένο”, υπάρχει μια βραδεία αύξηση των αριθμών και περιμένουμε να δούμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, ότι τα μέτρα ήταν σημαντικά, ότι τα μέτρα πάρθηκαν όταν έπρεπε και δεν θρηνήσαμε εκατόμβες.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από κάποια τέτοια μέτρα και πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό και σταδιακό τρόπο. Άρα δεν μιλάμε για peak της επιδημίας αλλά μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης, μιλάμε για ένα πρώτο κύμα που έχουμε πιθανότητες να το μετριάσουμε όπως πάμε, μιλάμε για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος κάποια στιγμή στο μέλλον, ανάλογη με την κυκλοφορία του ιού, την ανοσία που θα έχει ο πληθυσμός, και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, μιλάμε για συζήτηση και σχεδιασμό κάποιων μέτρων επανακαμψης, αλλά είναι σαφές…

Είχα συζητήσεις με συναδέλφους με το Ευρωπαϊκό Κέντρο ότι δεν είναι ακόμη η ώρα. Ο σχεδιασμός γίνεται, σχεδιάζεται με πολλή προσοχή γιατί δεν υπάρχει εμπειρία σε καμία χώρα στον κόσμο… Θεωρώ ότι κάναμε το πρώτο βήμα και προχωράμε δυνατά” υπογράμμισε ο καθηγητής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments