Διεθνή

Aεροπλανοφόρο Ρούσβελτ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο κυβερνήτης που καθαιρέθηκε

Aεροπλανοφόρο Ρούσβελτ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο κυβερνήτης που καθαιρέθηκε
Aεροπλανοφόρο Ρούσβελτ κορωνοϊός: Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ που καθαιρέθηκε.

Aεροπλανοφόρο Ρούσβελτ κορωνοϊός: Λίγες ώρες μετά την καθαίρεσή του, ο Μπρετ Κρόζιερ, πρώην κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».  Ο Κρόζιερ έγινε ήρωας στα «μάτια» του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ, μόλις γνωστοποιήθηκε ότι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο να υπάρξει μια πιο «αποφασιστική δράση» για να σωθούν οι ναύτες που είχαν μολυνθεί από τον Covid- 19.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά 13% αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο αεροπλανοφόρο. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 155 περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, σε σύνολο περίπου 5.000 ανθρώπων, έχει ελεγχθεί το 44% των ναυτών και έτσι έχουν καταγραφεί τα 155 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19. Το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι 1.548 από τους ναυτικούς του πλοίου έχουν μεταφερθεί στην ξηρά και ότι κανείς από αυτούς που έχουν μολυνθεί, δεν έχει νοσηλευτεί.

Ο διοικητής του αεροπλανοφόρου, Μπρεντ Κρόζιερ, έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ύστερα από μια επιστολή που έγραψε, προτρέποντας με αυτή το Ναυτικό να τον στηρίξει για την αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού στο πλοίο του. Μια επιστολή που διέρρευσε στα Μέσα Ενημέρωσης.   Την Παρασκευή, όμως, ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του αφού είχε έρθει σε αντίθεση με την ηγεσία του Πενταγώνου.

Κατά την αποχώρησή του από το Ρούσβελτ αποθεώθηκε από το πλήρωμά του:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments