Πολιτική

Μένουμε όρθιοι ΣΥΡΙΖΑ: “Μεγάλο στοίχημα να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Μένουμε όρθιοι ΣΥΡΙΖΑ: “Μεγάλο στοίχημα να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας
Μένουμε όρθιοι ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μεγάλο στοίχημα είναι ότι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που κάνει ο Ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μένουμε όρθιοι ΣΥΡΙΖΑ: To μεγάλο στοίχημα είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έγιναν στην μάχη για τον κορωνοϊό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπεραστεί η κρίση. «Όλα όσα θεωρούσαμε θέσφατα για την οικονομία έχουν ήδη ανατραπεί. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν μόνο όσοι δράσουν στοχευμένα και με σχέδιο. Ένα τέτοιο σχέδιο με αίσθηση ευθύνης θα παρουσιάσουμε σήμερα στον ελληνικό λαό».

«Πιστεύω βαθιά ότι είναι ανοησία να σκέφτεσαι με όρους πολιτικής σκοπιμότητας και όποιος σκέφτεται έτσι.» «Αρκεί να δράσουμε έγκαιρα, χωρίς ολιγωρίες και ανεπάρκειες. Αυτό είναι το μήνυμα του προγράμματος που σας παρουσιάζουμε. Να δράσουμε έγκαιρα. Να δράσουμε τώρα. Να μην πέσουμε από την σκύλα στην χάρυβδη δηλαδή από την πανδημία στην οικονομική κατάρρευση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Μας περιμένουν μεγάλες περιπέτειες αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις αμήχανα και άβουλα καθώς και αν επιλέξουμε πολιτικές που θα επιδεινώνουν την κρίση”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: “Η χώρα μας έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το πλεονέκτημα είναι το μαξιλάρι ρευστότητας που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Η χρηστή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μας έβγαλε από τα μνημόνια αλλά διασφάλισε να προχωρήσουμε με ασφάλεια για να μην αντιμετωπίσουμε τις ίδιες συνθήκες κρίσης”.

“Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε δαπάνες χωρίς να αυξήσει τον δανεισμό της. Διότι έχει 10% του ΑΕΠ απόθεμα απ’ όπου μπορεί να αντλήσει χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα. Καταθέτουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο πακέτο άμεσων παρεμβάσεων ώστε από αυτή την κρίση να βγούμε όρθιοι. Άμεση αξιοποιήση του υπερόπλου που διαθέτει η χώρα μας απέναντι στην κρίση. Εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις”.

Τρεις αλληλένδετους άξονες: Την ποιότητα, την ποσότητα των παρεμβάσεων και τον χρόνο υλοποίησής τους. Περίπου 20 δις ευρώ είναι οι άμεσοι πόροι που έχουμε και άλλα τόσα περίπου από σειρά ευρωπαϊκών πακέτων. Ισχυρό εμπροσθοβαρές πακέτο ύψους 26 δις ευρώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments