Ελλάδα

Ημερομηνία ορόσημο – Αυτή τη μέρα η Κυβέρνηση θα εξετάσει μερική άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ημερομηνία ορόσημο – Αυτή τη μέρα η Κυβέρνηση θα εξετάσει μερική άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα αρχίσει η μερική άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις 27 Απριλίου και εφόσον έχει κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους για την σταδιακή άρση τω μέτρων για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άρση των μέτρων εκείνη την ημέρα αλλά υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων έπειτα από 2 εβδομάδες.

Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα καθώς στις 27 Απριλίου θα έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας μήνας μέτρων περιορισμού και οι πολίτες θα πρέπει να νιώσουν με κάποιον τρόπο ότι έχουν πιάσει τόπο οι θυσίες τους και πως από τον Μάιο θα υπάρξει η πρώτη μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως τονίζεται επίσης από την Καθημερινή, στο Μαξίμου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα αρχίσει η μερική άρση των μέτρων. Με ποια σειρά όμως θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων; Θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία; Ή θα ξεκινήσουν κάποιες εμπορικές δραστηριότητες; Αυτό θα αποφασισθεί πολύ σύντομα από τους αρμόδιους.

Πιθανόν να ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα για το Πάσχα

Στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα. Ειδικότερα από τη στιγμή που το Πάσχα πλησιάζει. Το αν θα παρθούν νέα πιο αυστηρά μέτρα εξαρτάτε από την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Για την ώρα υπάρχει ικανοποίηση για την καμπή των κρουσμάτων, αλλά όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός, αν δείξουμε τώρα χαλαρότητα μπορεί να το πληρώσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Απρίλιος είναι εξαιρετικά κρίσιμος μήνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στου Μαξίμου δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ειδικότερα από τη στιγμή που η απαγόρευση κυκλοφορίας πήρε παράταση μέχρι τις 27 Απριλίου. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνουν κάποιες αυστηροποιήσεις σε σχέση με αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Μέσα στις διαφοροποιήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα υπάρχει χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, καθώς και των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments