Ελλάδα

Μείωση διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια – Αυτή είναι η ρύθμιση

Μείωση διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια – Αυτή είναι η ρύθμιση
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση για κούρεμα στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία. Αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να βοηθήσει τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ήδη έχουν ανακοινωθεί πολλά μέτρα και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες κινήσεις της κυβέρνησης. Στα επόμενα σχέδια είναι η ιδιωτική παιδεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μια ρύθμιση για ένα «κούρεμα» στα δίδακτρα για την περίοδο που τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστά. Συγκεκριμένα στα ιδιωτικά σχολεία δεν θα πληρωθούν από τους γονείς τα δίδακτρα, αλλά θα αφαιρεθούν από το συνολικό ποσό.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει τα εξής:

  •  Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού «πακέτου» το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό.
  • Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.
  • Σε όσα σχολεία έχουν «παγώσει» και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά. Η μείωση των διδάκτρων δεν θα είναι οριζόντια, αλλά οριζόντια θα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα θέσει κάτω από τη θεσμική της «ομπρέλα» όλες τις επιχειρήσεις στον χώρο της Παιδείας.

Τα φροντιστήρια

Τα φροντιστήρια τα οποία έχουν δηλώσει αναστολή εργασίας και έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους τους στη λήψη του σχετικού επιδόματος από το κράτος θα είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν στη μείωση των διδάκτρων τους για το διάστημα που ήταν κλειστά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments