Διεθνή

Γαλλία Παρίσι κορωνοϊός: Απαγόρευση στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες

Γαλλία Παρίσι κορωνοϊός: Απαγόρευση στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες
Γαλλία Παρίσι κορωνοϊός: Στην απαγόρευση των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές αρχές σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα.

Γαλλία Παρίσι κορωνοϊός: Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στην επιβολή πιο αυστηρών μέτρων καραντίνας στην πρωτεύουσα της χώρας, απαγορεύοντας στους κατοίκους του Παρισιού τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες από τις 10 πμ έως τις 7 μμ τοπική ώρα, με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε καθώς πολλοί Γάλλοι πολιτικοί και γιατροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στους δρόμους της “πόλης του φωτός” εξακολουθεί να υπάρχει η εικόνα ανθρώπων που κάνουν τζόκινγκ ή συναθροίζονται κοντά σε αγορές, παρά τις κυβερνητικές εντολές για την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους όσο περισσότερο γίνεται.

Η δημοτική αστυνομία και οι δημοτικές υπηρεσίες αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι από αύριο, Τετάρτη, οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες δεν θα επιτρέπονται πλέον κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Όσοι θέλουν να πάνε για τρέξιμο, θα μπορούν πλέον να το κάνουν μεταξύ 7 μμ και 10 πμ. Η Γαλλία έχει θέσει σε καραντίνα τους πολίτες στα σπίτια τους από τις 17 Μαρτίου για να αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου Covid-19. Το μέτρο αυτό παρατάθηκε ως τις 15 Απριλίου και είναι πιθανό να παραταθεί και πάλι. Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανερχόταν χθες, Δευτέρα, σε 8.911.

Εκ των νέων θανάτων, οι 605 ασθενείς κατέληξαν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι σε οίκους ευγηρίας ή κέντρα φροντίδας, διευκρίνισε ο υπουργός. Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620.

Ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος… είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά». Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί. Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments