Οικονομία

Μείωση ενοικίου: Κατατέθηκε η τροπολογία – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μείωση ενοικίου: Κατατέθηκε η τροπολογία – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Μείωση ενοικίου: Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας η οποία προβλέπει την κάλυψη του 40% του ενοικίου επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Μείωση ενοικίου: Κατατέθηκε η τροπολογία για την επέκταση της μείωσης 40% του ενοικίου, για τον μήνα Απρίλιο, και στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία όπως και στους εργαζόμενους σε αυτές. Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο έδωσε μια σημαντική ανάσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που λόγω της πανδημίας και με απόφαση των αρχών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει την επέκταση της ρύθμισης της έκπτωσης κατά 40% του μισθώματος για τον Απρίλιο και στις περιπτώσεις επαγγελματικών μισθώσεων προς εγκατάσταση επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού.

Η ρύθμιση, όπως προβλέπεται στην τροπολογία περιλαμβάνει και:

  • την περίπτωση μισθωτών στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης,
  • τις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης κύριας κατοικίας των εργαζομένων των ως άνω επιχειρήσεων, για τους οποίους λόγω των έκτακτων και ειδικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί, έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.

Στην περίπτωση αυτή εργαζόμενοι και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν το 40% του ενοικίου τους πληρώνοντας το υπόλοιπο 60% στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που χρησιμοποιούν. Το υπόλοιπο μέρος του ενοικίου καταβάλλεται από την κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments