Ελλάδα

Κορωνοϊός Θριάσιο: Γιατρός ΜΕΘ βρέθηκε θετικός στον ιό

Κορωνοϊός Θριάσιο: Γιατρός ΜΕΘ βρέθηκε θετικός στον ιό
Κορωνοϊός Θριάσιο: Συναγερμός έχει σημάνει στο Θριάσιο Νοσοκομείο καθώς γιατρός της γενικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ελέγχονται άλλοι 40 εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς.

Κορωνοϊός Θριάσιο: Γιατρός ΜΕΘ στο Θριάσιο που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό βρέθηκε σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θετικός στον ιό. Ο γιατρός εργαζόταν στην γενική ΜΕΘ και αυτή την ώρα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε άλλους 40 εργαζόμενους γιατρούς και νοσοκόμους.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μπουν σε καραντίνα. Αργά το βράδυ αναμένονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους 40 υγειονομικούς που ήρθαν σε επαφή και τους ασθενείς. Επιπλέον, σημειώνεται πως 136 υγειονομικοί νοσούν και οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχει γίνει αναφορά και για έναν νεκρό ο οποίος όμως δεν νόσησε στην εργασία του. Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να κάνει εργαστηριακούς ελέγχους σε όλους τους υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή ή έχουν ήπια συμπτώματα. Τέλος, αναφέρουν ότι το ευχάριστο είναι ότι οι 29 συνάδελφοί τους από το Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τους τέσσερις νοσούντες συναδέλφους είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική

 Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην ήπειρο και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού. «Μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αμβλύνει την πολύ ανησυχητική εικόνα της Ευρώπης», δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε.«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο».Όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «σινοκεντρικού ΠΟΥ» και τις απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, ο Χανς Κλούγκε απάντησε ότι ήταν σημαντικό ο Οργανισμός να συνεργασθεί με τους Κινέζους για να έχει εικόνα της επιδημίας στις πρώτες της φάσεις και πρόσθεσε ότι στην οξεία φάση της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπή χρηματοδότησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments