Κόσμος

Γερμανία μεταναστευτικό: Ξεκινά την επόμενη βδομάδα η μεταφορά ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα

Γερμανία μεταναστευτικό: Ξεκινά την επόμενη βδομάδα η μεταφορά ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα
Γερμανία μεταναστευτικό: Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του, να δεχτεί από την Ελλάδα 350 έως 500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Γερμανία μεταναστευτικό: Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις ρητές υποσχέσεις τους, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιθυμούν να δεχτούν τους ασυνόδευτους ανηλίκους από τους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα.

«Εκτός από το Λουξεμβούργο, είμαστε οι μόνοι που εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε παιδιά.

Αλλά δεν θέλουμε όμως να περιμένουμε τους άλλους και ξεκινάμε τώρα. Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Μάας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να φέρει στη Γερμανία από την Ελλάδα 350 έως 500 ασυνόδευτα παιδιά τις προσεχείς εβδομάδες. Τα πρώτα 50 θα γίνουν δεκτά από το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας την επόμενη εβδομάδα και θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια θα κατανεμηθούν σε διάφορα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία σχεδιάζει να οργανώσει μια πτήση για τη μεταφορά των παιδιών από την Ελλάδα μαζί με το Λουξεμβούργο, το οποίο έχει συμφωνήσει να δεχτεί 12 παιδιά και εφήβους.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Βερολίνου, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, αποφάσισε τον Μάρτιο να δεχτεί  συνολικά 1.000 έως 1.500 παιδιά, τα οποία είναι είτε σοβαρά άρρωστα ανήλικα είτε κάτω των 14 ετών και ασυνόδευτα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συμφωνήσει αρχικά να δεχτούν ανήλικα παιδιά, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Φινλανδία, η Κροατία και η Λιθουανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments