Διεθνή

Ιταλική Vogue: Κυκλοφορεί με ολόλευκο εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία της

Ιταλική Vogue: Κυκλοφορεί με ολόλευκο εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία της
Ιταλική Vogue: Το εξώφυλλο επιχειρεί να αποδώσει σεβασμό σε όσα συμβαίνουν στην Ιταλία.

Ιταλική Vogue: Η Ιταλία θρηνεί χιλιάδες θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού και είναι εδώ και πολλές εβδομάδες το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη. Η Ιταλική Vogue θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα και να δείξει σεβασμό για αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η Ιταλία θα κυκλοφορήσει το νέο της εξώφυλλο κατάλευκο από άκρη σε άκρη.

Δείτε τι εξηγεί για αυτή την απόφαση ο αρχισυντάκτης της:

«Στη μακρά ιστορία της, που μετράει πάνω από 100 χρόνια, η Vogue έχει περάσει μέσα από πολέμους, κρίσεις και τρομοκρατικές ενέργειες. Η πιο «υψηλή» μας παράδοση είναι να μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Μέχρι και δύο εβδομάδες νωρίτερα, επρόκειτο να εκτυπώσουμε ένα τεύχος που προγραμματίζαμε εδώ και καιρό, και που ενέπλεκε και την L’Uomo Vogue σε ένα δίδυμο project.

Αλλά το να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο – ενώ άνθρωποι πεθαίνουν, γιατροί και νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα – δεν είναι στο DNA της Vogue Italia. Κατά συνέπεια, απορρίψαμε το προγραμματισμένο σχέδιο και ξεκινήσαμε από την αρχή.

Η απόφαση να εκτυπώσουμε ένα απολύτως λευκό εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν οφείλεται στην έλλειψη εικόνων –αυτές υπάρχουν σε αφθονία. Το επιλέξαμε γιατί το λευκό συμβολίζει τόσα πράγματα ταυτοχρόνως.

Το λευκό είναι, πρώτα απ’ όλα, σεβασμός. Το λευκό είναι αναγέννηση, είναι το φως μετά το σκοτάδι, είναι το άθροισμα όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούν όσοι έβαλαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να σώσουν τις δικές μας ζωές.

Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για σκέψη, όπως και για το να μείνουμε σιωπηλοί. Το λευκό είναι για όσους καλύπτουν το κενό διάστημα χώρου και χρόνου με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και φροντίδα για τους άλλους. Το λευκό μας υπενθυμίζει ότι μετά την κρίση του 1929 αυτό το άψογο χρώμα υιοθετήθηκε στα ρούχα ως έκφραση αγνότητας για το παρόν και ελπίδας για το μέλλον.

Πάνω απ’ όλα: Το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά ένα λευκό φύλλο που περιμένει να γραφτεί, η σελίδα τίτλου μιας νέας ιστορίας που είναι έτοιμη να αρχίσει».

Emanuele Farneti, αρχισυντάκτης Vogue Italia

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments