Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Βγήκε από την εντατική

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Βγήκε από την εντατική
Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: O πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας απέφυγε τον σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του, βγαίνοντας σήμερα το απόγευμα από την εντατική.

Μπόρις Τζόνσον κορωνοϊός: Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται εκτός κινδύνου βγαίνοντας από την εντατική. Η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον εκτός εντατικής όντας μάλιστα σε πολύ καλή διάθεση.

«Ο πρωθυπουργός βγήκε το απόγευμα από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο νοσηλείας, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώτη φάση της ανάρρωσής του» δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει «εξαιρετικά καλή διάθεση».

Ο Τζόνσον εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο St Thomas’s Hospital, στο κέντρο του Λονδίνου, με επίμονα συμπτώματα του κορωνοϊού.Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μπει στην εντατική για το ενδεχόμενο να χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη. Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπήκε σε αναπνευστήρα.

«Σαρώνει» η πανδημία στην Μεγάλη Βρετανία

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό άλλοι 881 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.978. Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομινίκ Ραμπ είπε πως είναι πολύ νωρίς για να λήξει το «lockdown» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακοίνωση επί του θέματος μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ντομινίκ Ραμπ, που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, λόγω της ανάρρωσης του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά όπως είπε «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά εάν λειτουργούν» και ότι τα μέτρα «θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και αυτές τις ημέρες της αργίας του Πάσχα που έρχεται. «Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή και θα οδηγηθούμε από την επιστήμη όταν έρθει η ώρα να άρουμε το lockdown» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments