Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 1.101 οι νεκροί – Πάνω από 52.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός Τουρκία: Στους 1.101 οι νεκροί – Πάνω από 52.000 τα κρούσματα
Κορωνοϊός Τουρκία: Η Τουρκία μπορεί να άργησε, αλλά φαίνεται να μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Τουρκία: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Τα κρούσματα ανέρχονται στα 52.167. Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.

Χάος και πανικός στους δρόμους για να προλάβουν να ψωνίσουν πριν το lockdown

Χάος και πανικός επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη γειτονική Τουρκία αμέσως μόλις επιβλήθηκε lockdown σε 31 πόλεις. Η κατάσταση φαίνεται πως έχει βγει εκτός ελέγχου αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποβάθμισε το ζήτημα της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί είναι πάνω από 1.000 με τον Τούρκο πρόεδρο να προσπαθεί κάπως αργά είναι η αλήθεια να πάρει αυστηρά μέτρα και να επιβάλει καραντίνα.

Μετά την ανακοίνωση για επιβολή διήμερου lock down σε 31 πόλεις επικρατεί κυκλοφοριακό χάος και πανικός στους δρόμους με τους πολίτες πανικόβλητους να συνωστίζονται για να προλάβουν να ψωνίσουν. Άλλη μια απόδειξη της παντελούς έλλειψης συντονισμού και κρατικής μέριμνας οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια ακόμη και στο ψωμί που από 1-1,5 λίρα, επιτήδειοι το πουλάνε 5-10 λίρες εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση. Στα αποκαλυπτικά βίντεο από την Αττάλεια, άνθρωποι στοιβάζονται στο δρόμο έξω από κάποιο μαγαζί, με κάποιους να φοράνε προστατευτικές μάσκες ή να προσπαθούν να καλύψουν το στόμα τους και τη μύτη τους.

Sokağa çıkma yasağı sonrası sokaklar

Gepostet von İsmail Küçükkaya am Freitag, 10. April 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments